5 de julio de 2020 | Actualizado 16:45

El Baix Penedès disposa de 276 hectàrees de sòl logístic-industrial per ocupar

El pla d’acció i dinamització de polígons i activitat industrial a la comarca marca les inversions i propostes per afavorir-ne l’activitat i l’ocupació
Consell Comarcal del Baix Penedès

El Baix Penedès té actualment 800 hectàrees de sòl industrial, repartides en 36 polígons, concentrats bàsicament a Santa Oliva, la Bisbal, El Vendrell i Bellvei. A partir d’aquí, el creixement industrial que pot arribar a tenir el Baix Penedès és del 25%, ja que hi ha planificades 276 hectàrees. Aquesta és una de les conclusions que s’extreuen del pla d’acció i dinamització de polígons i activitat industrial a la comarca, que ha presentat l’empresa Daleph, fruit del treball dels darrers quatre anys, emmarcat en el pla estratègic d’aquesta legislatura. 

Amb aquest estudi, s’aconsegueix disposar d’una base de dades actualitzada de les empreses que hi ha als polígons, les inversions necessàries a fer per millorar-ne l’estat, així com propostes per afavorir l’ocupació i l’activitat econòmica, segons ha explicat el Consell Comarcal del Baix Penedès. També se n’extreu que “la localització i accessibilitat dels polígons baixpenedesencs és bona i el preu del sòl, en relació a l’entorn, és raonable”. Entre els aspectes a millorar, es destaca la importància de fomentar l’associacionisme entre ells i la relació amb l’Administració. Pel que fa als serveis, el pla apunta que cal treballar per unes òptimes xarxes de comunicació i una senyalització conjunta en clau comarcal, entre d’altres. 

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, ha explicat que “aquest estudi és necessari per diversos factors, entre ells, per vincular el món empresarial amb el formatiu, una col·laboració pública i privada entre la formació i l’Administració”. D’aquesta manera, les empreses podran disposar del personal necessari per a les seves tasques. Serramià també en destaca “l’eina digital que es deriva de l’estudi, que permetrà visualitzar el territori en la seva oferta de sòl industrial, com a eina de projecció bàsica”. Pel què fa a la fibra òptica, la presidenta ha recordat que la Generalitat està desenvolupant una xarxa oberta que inclou El Vendrell i, a partir de la capital, s’estendrà a la comarca. La consellera comarcal d’Ocupació, Maria Jesús Sequera, ha volgut deixar clar que el pla d’acció “és una eina bàsica per saber en quin estat tenim els nostres polígons i a partir d’aquesta radiografia es pot determinar en què anem coixos i cap on hem d’anar”.