29 de mayo de 2020 | Actualizado 19:05

El port de Tarragona busca més negoci petroquímic amb la celebració d’un congrés

L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha nomenat president a Jaume Sariol, director de la multinacional Dow a Tarragona
ChemMed ha promocionat el Mediterranean Refining & Petrochemicals Summit a Madrid | Port de Tarragona

La ciutat de Tarragona acollirà el proper mes de juny la trobada anual internacional Mediterranean Refining & Petrochemicals Summit, organitzat per S&P Global Platts amb la col·laboració de l’Autoritat Portuària de Tarragona i el clúster ChemMed, conformat per la pròpia autoritat portuària i l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). L’objectiu de la trobada, que se celebrarà entre el 26 i el 28 de juny, és reunir directius de refineries, productors de petroquímics, comerciants d’aquests productes analistes, proveïdors de solucions i agents d’infraestructura locals, en el transcurs de tres dies, per a oferir als assistents un coneixement del mercat per a fer negocis en aquests temps i mostrar les oportunitats clau per a construir relacions comercials i industrials.

De fet, ChemMed Tarragona ha participat aquesta setmana (del 7 al 9 de maig) en ChemPlastExpo, la fira congrés industrial que ha reunit a Madrid empreses de solucions en materials, tecnologies, processos i maquinària per a la indústria química i del plàstic. El clúster petroquímic ha aprofitat la seva presència i posicionament en ChemPlastExpo per a donar a conèixer i promocionar la Mediterranean Refining & Petrochemicals Summit.

Jaume Sariol / Dow Chemical

JAUME SARIOL, NOU PRESIDENT DE LA AEQT
D’altra banda, l’assemblea general de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha nomenat a Jaume Sariol com a nou president de la institució, en substitució de Josep Francesc Font. Aquest dijous s’havien de renovar els càrrecs de la junta que havien esgotat el seu mandat de tres anys i la candidatura de consens de Sariol ha estat ratificada. Enginyer químic per la Universitat Rovira i Virgili, Sariol és el director del Complex Industrial de Dow a Tarragona i director d’Operacions del hub del Sud d’Europa de la companyia i, fins ara, ocupava la vicepresidència de l’associació.

El nou president ha assegurat que “és un honor i al mateix temps una responsabilitat ser el representant del principal polígon químic del Sud d’Europa i ha volgut reconèixer la labora del seu predecessor, Josep Francesc Font, que continuarà com a vicepresident. L’altra vicepresidència l’ocuparà, com fins ara, el director del Centre de Producció de BASF a Tarragona, Rodrigo Carnaval. Sariol ha explicat que la AEQT se centrarà a partir d’ara a finalitzar els seus objectius estratègics 2017-2020 i definir un nou pla estratègic per al pròxim quinquenni. “Hem d’assegurar-nos que el polígon de Tarragona estarà preparat per a competir en un món tan canviant i exigent”, ha afirmat el nou president, que té clar que per a garantir aquesta competitivitat, a més d’un pla ambiciós, “és necessari que es resolguin qüestions com el cost de l’energia o les infraestructures”.