29 de mayo de 2020 | Actualizado 19:05
D'esquerra a dreta: Pere Navarro i Enric Ticó | BCN

Railgrup i Barcelona-Catalunya Centre Logístic s’uneixen per a potenciar el ferrocarril

Les dues organitzacions intercanviaran coneixements i potenciaran l’ús del transport ferroviari de mercaderies

El president del clúster en mobilitat ferroviària Railgrup, Enric Ticó, i el president de l’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL), Pere Navarro, han signat aquest matí un acord de col·laboració a través del qual les dues organitzacions intercanviaran coneixements en els seus respectius àmbits i potenciaran l’ús del transport ferroviari. “L’objectiu és millorar la sostenibilitat i competitivitat del sector logístic català”, ha afirmat BCL en un comunicat.

A partir d’ara BCL i Railgrup treballaran de manera conjunta per al desenvolupament del transport ferroviari de mercaderies. Entre els punts inclosos en el conveni, BCL ha destacat la integració dels comitès de transport multimodal d’ambdues organitzacions; la participació dels seus membres a les activitats organitzades per l’altra associació; i l’organització de jornades i esdeveniments dirigits als sectors de la logística i el transport, principalment.

En aquest sentit, BCL i Railgrup són associacions complementàries que tenen el desenvolupament del transport intermodal de mercaderies basat en l’ús del ferrocarril com a un dels seus objectius estratègics fonamentals. Concretament, BCL ha sigut l’encarregat d’elaborar un manifest per impulsar aquest mitjà de transport de mercaderies a curt termini. Es tracta d’un document “que planteja sis propostes de millora fàcilment executables” per tal de facilitar el desenvolupament de serveis ferroviaris eficients i competitius, segons ha explicat l’associació. D’aquesta manera, les propostes tenen la finalitat de donar resposta a les necessitats intermodals i de transport de les empreses catalanes.

Per la seda banda, el clúster Railgrup cerca capitalitzar el coneixement, l’experiència i els projectes de més de 85 empreses del sector de la logística i del transport. L’organització promou la millora de la competitivitat i les oportunitats de negoci dels seus associats, partint de la cooperació tecnològica i de la creació de marca tecnològica. Railgrup està especialitzada en tecnologies i innovació i es va establir en 2002.