17 de septiembre de 2019 | Actualizado 12:34

El port de Roses tancarà la temporada de creuers amb 6.000 passatgers

El 63% de les companyies seran navilieres de luxe i la major afluència de creuers es donarà entre els mesos de juny, setembre i octubre
Port de Roses

Ports de la Generalitat preveu una temporada de creuers amb 6.000 passatgers i 8 escales en el port de Roses, amb un increment del 15% de passatgers i el mateix nombre d’escales, comparat amb l’any passat. Segons aquestes previsions, la temporada 2019 serà la millor del port per la quantitat de passatgers que s’esperen. L’activitat de creuers a l’Alt Empordà es continua posicionant en el mercat creuerístic, on el port de Roses i la seva destinació turística ja formen part de les rutes de les principals companyies, han subratllat des de l’organisme portuari.

La temporada 2019 en el port de Roses s’ha estrenat amb l’escala inaugural del creuers ‘Crystal Esprit’. Aquest vaixell porta a bord 49 passatgers i 89 tripulants, amb una ràtio de 1,8 tripulants per passatgers, un indicatiu d’un creuer de gamma alta. Pertanyent a la companyia nord-americana Crystal Cruises, el vaixell, de 86 metres d’escora i bandera de Bahames, ha arribat a les 8h, procedent de Barcelona, i salparà cap a Marsella a les 19h.

NOVETATS 2019
L’activitat de creuers de Roses tindrà una durada de sis mesos. La temporada s’ha iniciat aquest dilluns, 20 de maig, i preveu finalitzar el 28 d’octubre. Els mesos en què es produirà una major afluència de creuers seran juny, setembre i octubre, amb dues escales cada mes.

Les navilieres de luxe que visitaran Roses sumen el 63%, un percentatge que reafirma l’arribada de turistes d’alt poder adquisitiu a la Costa Brava, ha reconegut Ports de la Generalitat. Roses rebrà per primera vegada dues companyies nord-americanes, Crystal Cruises i Windstar Cruises, durant aquesta temporada. També destaca la continuïtat de la companyia Seadream Yacht Club, que realitzarà dues escales amb el ‘Seadream I’. Així mateix, en la categoria estàndard, destaca la companyia britànica Marella Cruises, que escalarà en tres ocasions amb el ‘Marella Discovery 2’.