17 de septiembre de 2019 | Actualizado 12:34

Gazeley adquireix sòl a Valls per a construir un centre logístic

El nou magatzem, de 28.500 metres quadrats, estarà operatiu al febrer de 2020 i suposa la primera inversió de la companyia a Catalunya i la tercera a España
Imatge virtual del nou magatzem logístic de Gazeley a Valls | Gazeley

L’empresa inmologística Gazeley ha anunciat la construcció d’un nou magatzem de 28.500 metres quadrats, sota el nom de G-Park Valls, a Valls, Tarragona. El Institut Català del Sòl (Incasòl)ha estat l’entitat pública que ha promogut la venda del terreny en el qual se situarà aquest projecte.

El nou magatzem allotjarà empreses de logística, distribució i comerç electrònic i està previst que estigui operatiu a partir de febrer de 2020. Aquesta construcció constitueix la primera inversió de Gazeley a Catalunya i la tercer a Espanya des que la companyia va reobrir les seves oficines a la Península l’any passat.

Segons el comunicat emès per l’empresa, el magatzem estarà dissenyat per aprofitar al màxim l’espai d’emmagatzematge amb una alçada lliure d’11,7 metres, 28 molls de càrrega i un accés separat per a vehicles i vianants. L’edificació comptarà amb una certificació Breeam very good, segell que reconeix els projectes de construcció sostenible líder a nivell mundial, “que reflexa el compromís adquirit per Gazeley per desenvolupar espais sostenibles en la seva cartera europea”, apunta el mateix comunicat.

UBICACIÓ ESTRATÈGICA
La zona on s’ubicarà el magatzem, dintre del tercer anell logístic de Barcelona, és una important àrea logística de Catalunya on tenen seu a España algunes de les marques europees més reconegudes, com Ikea i Frigicoll. L’emplaçament compta amb bons enllaços de tarnsport en estar situat a només 25 km del port de Tarragona i a 90 km de l’aeroport de Barcelona.

El director de Gazeley a Espanya, Óscar Heras, ha manifestat que “existeix una demanda creixent d’espai logístic en aquesta zona, a causa dels seus excepcionals enllaços de transport, així com a la seva proximitat a mercats clau”. Per això, Heras està convençut que aquest magatzem rebrà una elevada demanda durant el seu procés de construcció.