15 de septiembre de 2019 | Actualizado 18:24
Delegació catalana a la Transport Logistic | Generalitat de Catalunya

Catalunya desplega el seu potencial logístic en la Transport Logistic de Munic

Territori i Sostenibilitat està present en la fira alemanya a través de Ports de la Generalitat, Cimalsa, Aeroports de Catalunya i Incasòl

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya comparteix un stand amb el port de Barcelona a la fira Transport Logistic, que se celebra del 4 al 7 de juny a la ciutat alemanya de Munic. L’administració pública catalana hi participa juntament amb les empreses públiques Ports de la Generalitat, Cimalsa, Aeroports de Catalunya i l’Institut Català del Sòl (Incasòl). L’objectiu de la delegació és promocionar el seu potencial com a plataforma logística del Sud d’Europa, així com els seus avantatges per a les cadenes logístiques d’importació i exportació.

Concretament, Ports de la Generalitat hi ha anat a presentar l’oferta de serveis dels ports comercials de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita, a més del port industrial d’Alcanar. “Aquestes instal·lacions estan especialitzades en mercaderia general, càrrega a granel i peces especials”, han explicat des de la Generalitat. D’aquesta forma, a la fira promocionen les seves instal·lacions portuàries, els equipaments i els serveis al sector logístic europeu de la mà del responsable de la zona portuària nord de Ports de la Generalitat, David Ruiz. 

“L’acció comercial a Munic s’emmarca en les línies estratègiques de la Generalitat per potenciar el sector comercial català a Europa”
Joan Pere Gómez Gerent de Ports de la Generalitat

A més, segons ha explicat el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, “l’acció comercial a Munic s’emmarca en les línies estratègiques de la Generalitat per potenciar el sector comercial català al mercat logístic europeu”. En aquest sentit Gómez, que també encapçala la delegació catalana al Transport Logistic, ha destacat que Ports busca “posicionar-se en el mercat internacional, consolidar els tràfics d’aquests quatre ports catalans, captar nous clients i atraure noves mercaderies”.

Per la seva banda, Cimalsa vol donar a conèixer la seva gama de serveis, infraestructures, centrals de transport de mercaderies i de passatgers, així com els serveis de consultoria internacional pel disseny, implantació i gestió de plataformes logístiques multimodals que es gestionen des de la companyia pública. Amb aquesta finalitat, el cap de Planejament i Intermodalitat de Cimalsa, Simón Batlle, també hi és present a la fira.

Així mateix, Aeroports de Catalunya té l’objectiu de promocionar Lleida-Alguaire, l’aeroport industrial de Catalunya. “Aquest aeroport aspira a ser un espai atractiu per a noves empreses del sector interessades a instal·lar-se i establir-se al sud”, ha explicat la Generalitat. Finalment, Incasòl presenta els seus més de dos milions de metres quadrats de superfície per a usos logístics, industrials i oficines a les seves ubicacions estratègiques.