17 de septiembre de 2019 | Actualizado 12:34

Cimalsa i CIAC milloren la mobilitat dels treballadors en els centres logístics

Busquen solucions davant el que consideren un problema “que repercuteix en la competitivitat de les empreses i en l'atracció de nou talent”
E.M.

L’empresa pública Cimalsa i el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) uniran esforços per millorar la mobilitat dels treballadors en els centres logístics de Catalunya. Els presidents de les dues entitats, Enric Ticó i Josep Maria Vall, respectivament, han signat avui un acord de col·laboració amb l’objectiu de millorar la problemàtica en la mobilitat dels treballadors. Segons el comunicat emès per les dues parts signants, es tracta d’un inconvenient que repercuteix en la competitivitat de les empreses i en l’atracció de nou talent.

Totes dues entitats, en el marc de l’acord de col·laboració, han encarregat un estudi i l’assessorament a l’empresa especialitzada en sostenibilitat Lavola per tal d’aplicar solucions sostenibles, ecològiques, econòmiques i accessibles socialment per a resoldre la problemàtica de mobilitat en els centres d’activitat econòmica logística i industrial, especialment els industrials i logístics. En aquest sentit, segons apunta el comunicat, la solució no serà per a la posada en marxa d’una única mesura: “l’objectiu és buscar la promoció de diverses actuacions que permetin adaptar-se a un ventall més ampli d’usuaris i d’empreses que serveixin de pauta per a poder aplicar mesures concretes en polígons i zones logístiques”. 

Les dues entitats estan convençudes que la unió d’esforços “permetrà assumir un lideratge en aquesta qüestió per a agrupar interessos comuns i de facilitar la massa crítica necessària a l’hora d’implementar aquestes noves mesures en l’àmbit de la mobilitat sostenible”. L’interès de Cimalsa i del CIAC és el d’impulsar l’estudi que parteixi d’una conceptualització de caràcter general. A més, l’anàlisi ha de determinar quins tipus de mesures i actuacions es poden dur a terme en funció dels diferents àmbits territorials industrial i logístics de Catalunya, amb característiques i condicionants diferents. Aquestes indicacions serviran de pauta per a poder aplicar millores concretes en polígons i zones logístiques o per a desaconsellar la implantació si es donés el cas, han manifestat.