18 de septiembre de 2019 | Actualizado 18:58

La FEAT denúncia la incompetència del Govern central per a conservar infraestructures

Per al seu secretari general, José Luis Aymat, el sector està pagant “la inacció i la falta de diligència dels nostres polítics”
El secretari general de la FEAT en el seu despatx

La Federació Empresarial d’Acte Transports de Tarragona (FEAT) ha tornat a carregar contra l’Administració pel que el seu secretari general, José Luis Aymat, considera “una incompetència absoluta” en el manteniment de les infraestructures. Aymat s’ha queixat, una vegada més, de les restriccions de circulació i l’obligatorietat de rodar per autopista per als transportistes que s’ha establert des del ministeri de Foment. Segons la FEAT, la responsabilitat de tenir unes infraestructures obsoletes és de l’Administració que, “no només no reconeix que la responsabilitat és seva, sinó que culpabilitza al sector del transport que, a més, ha de pagar la inacció i la falta de diligència dels polítics”, ha assegurat el secretari general de la federació.

Segons Aymat, la falta d’infraestructures en la demarcació és molt evident, com el cas de la A-27, una via que disposa de pressupost des de 2007, però que encara no ha acabat les obres. “De moment, no han començat el túnel de Lilla, la clau d’aquesta autovia”, ha remarcat. “No compto que estigui acabada fins al 2025, amb sort”, ha afegit. La falta d’aquesta infraestructura provoca que “no existeixi comunicació de qualitat cap a l’interior i, per tant, els costos logístics acaben resultant molt més cars”, conclou Aymat.

“Ens sentim abandonats per l’Administració: només pensa en nosaltres per a carregar-nos responsabilitats que no són nostres”
José Luis Aymat Secretari general de FEAT

CONTRA EL NOU ROTT
En referència al nou ROTT, des de FEAT s’ha qualificat el reglament de “impresentable”. “No només ho han fet tard, sinó que ho han fet fatal”, ha apuntat Aymat, que ha mostrat la seva preocupació pel que refereix a la pèrdua d’honorabilitat de la nova normativa. També es queixa de les infraccions que poden suposar el tancament de l’empresa: “Pot ser que l’actuació d’un solo conductor et porti a tancar l’empresa i això no podem permetre-ho”. Per això s’ha mostrat satisfet amb el recurs contenciós administratiu que el Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC) ha presentat contra el nou ROTT.

Sobre la falta de conductors professionals per al sector del transport, el secretari general de la FEAT ha explicat que és una situació que “no es podrà solucionar fins que no canviïn els preus que es paguen i que, actualment, són realment ridículs”. Aymat assenyala directament a Aecoc, l’associació espanyola que engloba professionals de la indústria i la distribució (carregadors), com a responsable de pagar “preus de tercera per a obtenir un servei de primera”. “Ens diuen que nosaltres hem de cuidar als conductors i són ells els que els fan esperar hores per a carregar les mercaderies i els tracten com a escombraries”, ha lamentat. En aquest sentit, Aymat ha volgut deixar clar que “ens sentim abandonats per l’Administració i, quan ens fan cas, és per a posar-nos més restriccions, més imposats o carregar-nos culpes que no ens toquen”.