31 de mayo de 2020 | Actualizado 9:26

Mercadona reforça la seva aposta per la venta online a Barcelona

La operativa es gestiona des del nou centre logístic de 10.500 metres quadrats que la cadena de supermercats ha inaugurat a la Zona Franca de la ciutat
Nou centre logístic a la Zona Franca de Barcelona | Mercadona

La cadena de supermercats Mercadona ha inaugurat un magatzem exclusiu per a compres online en el polígon de la Zona Franca de Barcelona, el primer que inicia a la ciutat catalana amb aquestes característiques. Es tracta del segon projecte d’aquest tipus que Mercadona duu a terme, després que el maig de 2018 habilités aquest mateix servei a València. Segons ha informat, la compra online està actualment disponible a quatre codis postals dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi i de Les Corts, però el seu objectiu és ampliar-la en els pròxims mesos a la resta de la ciutat.

“Després de l’èxit de València en la compra online de Mercadona durant el seu primer any de vida, avui arribem a Barcelona amb la seguretat de que el servei disposa d’un potencial enorme”, ha afirmat la directora general del projecte, Juana Roig. “Preveiem que el llançament en aquesta gran ciutat serà una fita significativa en la ferm aposta de la companyia per abordar el repte de la venta online en alimentació”.

“Preveiem que el llançament ena questa gran ciutat serà una fita significativa en la ferm aposta de la companyia per abordar el repte de la venta online en alimentació”
Juana Roig Directora general de Mercadona online

El sistema disposa d’una nova pàgina web i d’una aplicació mòbil per facilitar la seva utilització. No obstant això, des de la companyia asseguren que “l’objectiu de la compra online no es basa únicament en la millora de la web i de la app, sinó que porta associats importants canvis estructurals que permeten optimitzar els processos”.

El nou centre logístic, denominat ‘Colmena’, ha suposat una inversió de set milions d’euros i permetrà la preparació i enviament dels encàrrecs des de la Zona Franca de Barcelona, en comptes de ser gestionats a les botigues. Aquest disposa de 10.500 metres quadrats, dels quals 2.500 estan destinats a productes frescos, incloent-hi un àrea d’emmagatzemament en fred per a productes refrigerats i congelats. A més, s’han inclòs elements per reduir el consum energètic com ara panells solars i aïllaments especials per a les zones d’emmagatzemament en fred, així com s’ha reduït el nivell de les plataformes de càrrega per a que la flota de vehicles, que són més petits que les furgonetes de repartiment regulars, puguin carregar-se fàcilment.

El nou centre logístic disposa de 10.500 metres quadrats i ha suposat una inversió de set milions d’euros

Concretament, la nova flota consta de 50 vehicles propulsats amb gas que permeten transportar fins a 15 encàrrecs, segons el model, i que s’adapten a les zones de difícil accés. Així mateix, Mercadona ha anunciat que “estan dissenyats amb tres zones de temperatura diferenciades per a què frescos i congelats arribin a casa del client online mantenint la cadena de fred”. Per altra banda, incorporen un sistema de càrrega mecanitzat per minimitzar la manipulació de la mateixa, estalviant així en temps i sobreesforços per als treballadors.

Mercadona preveu inaugurar el servei de venta online a Madrid a principis del 2020

Mercadona vol a través d’aquest projecte incrementar la productivitat i eficiència per vuit. L’equip de Barcelona es composa inicialment de 92 persones, tot i que s’estima que la plantilla arribi als 350 conforme la iniciativa avanci. No obstant això, els equips de desenvolupament informàtic, disseny, producte, logística i atenció al client romandran a la seu de València. A més, l’empresa ha anunciat la seva intenció d’extendre el servei a nous municipis en els pròxims anys i d’inaugurar el servei a Madrid per a principis del 2020, projecte  que preveu que continuï la seva expansió a altres grans ciutats d’Espanya.