16 de septiembre de 2019 | Actualizado 12:55

El port de Tarragona presenta a Puertos del Estado el seu cicle inversor de 160 milions d’euros

La ZAL, el port sec de Guadalajara i el moll de Balears són alguns dels projectes que es duran a terme els pròxims quatre anys
El president de Puertos del Estado s'ha reunit amb representants de la comunitat portuària tarragonina | Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona invertirà 160 milions d’euros en els pròxims quatre anys per a dur a terme “els projectes necessaris perquè l’enclavament pugui créixer en trànsits i en serveis en els pròxims 10 anys i pugui impulsar-nos com a infraestructura de primer ordre al Mediterrani”, segons ha apuntat el president de l’entitat, Josep Maria Cruset. Així li ho ha manifestat Cruset al president de Puertos del Estado, Salvador de la Encina, en la seva primera visita institucional a la infraestructura tarragonina. De la Encina ha felicitat a Josep Maria Cruset per dur a terme aquest cicle inversor que servirà per a realitzar les obres en el port sec de Guadalajara, la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) i la posada en marxa del futur moll de Balears com a terminal multifuncional que, en una primera fase, servirà com acaba provisional de creuers i que preveu iniciar les obres a la fi d’aquest any.

El president del port de Tarragona ha destacat que aquestes inversions es realitzaran amb fons propis de l’autoritat portuària, sense dependre d’administracions superiors, la qual cosa “significa que tenim la garantia financera que es farà dintre del termini i en la forma escaient”. Cruset ha aprofitat la visita del president de Puertos del Estado per a traslladar-li la falta de connexió ferroviària i terrestre que sofreix la zona, amb obres pendents com el Corredor del Mediterrani o l’A-27.

Sobre aquest última infraestructura viària, el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, que també ha estat present durant la visita, ha apuntat que les obres del túnel de Lilla s’han reprès i que aquest estiu “veurem ja com comencen a foradar”. Conscient de la necessitat d’aquesta connexió entre la Vall de l’Ebre amb el Camp de Tarragona, Sabaté ha manifestat que abans de tres anys les obres del túnel quedaran finalitzades.