16 de septiembre de 2019 | Actualizado 14:50
Pere Calvet | FGC

Pere Calvet és reelegit president de la UITP

El director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha rebut el 96% dels vots de l'assemblea general de l'organisme internacional

El director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Pere Calvet, ha estat reelegit president de la Unió Internacional de Transport Públic (UITP), ja que ja ocupava des de 2017. Amb el 96% dels vots, l’assemblea general es va reunir diumenge passat a Estocolm (Suècia) per a decidir-ho. Aquesta va tenir lloc en l’inici del cim Global Public Transport Summit, que avui conclou la seva última jornada. En ella, FGC ha compartit espai amb Transports Metropolitansde Barcelona (TMB).

Calvet és enginyer de Camins, Canales i Ports i compta amb 25 anys d’experiència en el sector ferroviari. Des de 2011 és el director general d’FGC, empresa en la qual va ocupar diferents càrrecs directius amb anterioritat. A més, també ha estat director general tècnic de Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (Ifercat) i forma part de diferents organismes com la Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM) o president del saló SmartMobility de la Fira de Barcelona. Recentment, el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canales i Ports li han concedit la Medalla al mèrit professional i la Medalla Ildefons Cerdà 2019 per la seva trajectòria professional.

D’altra banda, FGC ha aprofitat la cita d’Estocolm per a donar a conèixer dos dels seus projectes més rellevants: Geotren, una nova inciativa dels ferrocarrils catalans per a geolocalizar les seves unitats de tren en temps real; i la tecnologia 5G que integrarà en els seus sistemes de comunicació. A més, del 4 al 6 setembre, se celebrarà la trobada Global Public TransportSummit a Barcelona, coincidint amb l’acte central de commemoració dels 40 anys d’FGC, el 5 de setembre.

VINCULACIÓ DE CATALUNYA AMB LA UITP
Pere Calvet és el president número 20 dels 134 anys d’existència de l’organisme. Actualment, la UITP representa a més de 1.400 entitats i reuneix a tots els principals actors del transport públic amb més de 18.000 associats de 96 països. “El vincle de les empreses i institucions catalanes amb la UITP ve des de lluny, com ho demostra l’organització del congrés mundial de l’associació en dues ocasions, en 1926 i en 1967”, ha explicat la Generalitat.

En aquest sentit, en 2017 es va celebrar una trobada de l’observatori de metres automàtics i la pròxima tardor acollirà la reunió del Policy Board. A més, alguns dels principals operadors i organismes de transport de Catalunya són membres actius en la unió. Per exemple, FGC està directament vinculat a diverses divisions i grups de treball, a més de ser membre del comitè executiu i de direcció.