22 de septiembre de 2019 | Actualizado 16:44
Salvador de la Encina i Mercè Conesa | M.V.

Puertos del Estado reitera el seu compromís amb els accessos ferroportuaris de Barcelona

De la Encina considera que l’autoritat portuària barcelonesa és un exemple a seguir, però que “necessita encara millorar en infraestructures”

El president de Puertos del Estado, Salvador de la Encina, s’ha reunit avui amb la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa, després de la seva visita ahir a l’Autoritat Portuària de Tarragona. De la Encina ha reconegut el paper de Barcelona com a port de referència juntament a Algeciras i València, i ha assegurat que “és un exemple a seguir, però necessita encara millorar en infraestructures”. En aquest sentit, el president ha manifestar el compromís de Puertos del Estado per treballar en els pròxims mesos “amb cooperació, enteniment i diàleg” en els accessos ferroportuaris.

“Si al port se li dota d’aquests instruments ja no serà només un dels líders nacionals, sinó també mundials”, ha afirmat. “S’ha d’avançar en les estructures necessàries per fer d’aquest gran port, un port encara major”. Per la seva banda, Conesa ha destacat que el port té “reptes importants, però no tinc dubte que els podrem abordar en els pròxims mesos”.

El president també ha fet referència al nou conveni col·lectiu per als treballadors portuaris després de deu anys, que es publicarà en el BOE en els pròxims dies. Així mateix, ha destacat que el desafiament pendent pel que fa a l’estiba “és actualitzar la plantilla que tenim a la modernitat que ens exigeixen els canvis tecnològics”.

“S’ha d’actualitzar la plantilla de l’estiba a la modernitat que ens exigeixen els canvis tecnològics”
Salvador de la Encina President de Puertos del Estado

En referència a l’estudi per definir el marc estratègic dels ports, De la Encina ha anunciat que tècnicament ja està definit. No obstant això, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha remarcat que “no partíem de zero, sinó des de posicions molt en negatiu”. En aquest sentit, ha ressaltat la seva predisposició a dialogar i a implicar les institucions que tenen responsabilitat en aquest tema.

A més, pel que fa al port de Barcelona, ha assegurat que “té una potència, un dinamisme i una capacitat que requereix d’actuacions que en altres ports no fan falta”. En aquest sentit, ha anunciat que el Govern té “un compromís clar per a què aquest sigui el port que ha de ser, perquè treballa bé, té capacitats, personal i una bona direcció, però sobretot perquè és un foc de riquesa a Catalunya”.