15 de octubre de 2019 | Actualizado 18:28

Adif proposa interrompre el tràfic al tram Castellbisbal-Martorell l’estiu de 2020

Es tracta d’una de les alternatives que el gestor ferroviari estudia per reduir l’impacte de les obres del tram afectat
Adif

El gestor d’infraestructures ferroviàries Adif està avançant en la planificació per a l’execució de les obres d’implementació de l’ample internacional al tram Sant Sadurní d’Anoia-Martorell-Castellbisbal. La companyia pública està estudiant actualment diferents alternatives per “reduir tant com sigui possible les afectacions a la circulació”, entre les quals es troba la interrupció total del tràfic l’estiu del 2020. “Amb aquesta solució, la repercussió seria una mica major durant el propi període, però permetria reduir de manera molt substancial el termini d’execució de les obres, a més d’aportar una major garantia per a la posada en marxa dels treballs”, ha afirmat el gestor ferroviari. Segons altres fonts, el tall de la línia ferroviària podria prolongar-se durant, almenys, quatre mesos.

Per exposar les alternatives plantejades fins al moment, Adif ha contactat aquest matí les empreses ferroviàries que operen en el tram. Pel que fa a la possibilitat d’interrompre el tràfic, ha assegurat que “té un menor impacte que les solucions plantejades anteriorment” i que “es concentraria en l’època estival”. A més, ha afegit que “donada la complexitat de l’estudi, es presentaran oportunament les seves conclusions a les empreses ferroviàries i la resta d’organismes afectats”.

Adif iniciarà la primera fase dels treballs en el ramal d’accés a la fàbrica Seat aquest agost

Segons ha explicat “es tracta d’unes obres de gran complexitat tècnica”, especialment a l’hora d’adaptar l’estructura dels túnels de Castellbisbal i Martorell als requeriments tècnics d’interoperabilitat i del tercer carril. La primera fase dels treballs es durà a terme aquest mes d’agost en el ramal d’accés a la fàbrica de Seat a Martorell i a les vies de la terminal Martorell-Seat, àmbit on es renovarà la via. A més, Adif també ha informat que s’iniciaran els treballs per rehabilitar l’antic túnel de Castellbisbal i reobrir-lo al tràfic, “fet que permetrà disposar d’una via alternativa per al manteniment dels serveis a les futures fases”. El tram Castellbisbal-Martorell formarà part de la configuració del Corredor Mediterrani a Catalunya.