15 de octubre de 2019 | Actualizado 18:02

Adif adjudica la terminal de mercaderies de Granollers per 1,6 milions d’euros

Transfesa i Slisa tornaran a operar aquestes instal·lacions ferroviàries, empreses a les quals se les suma Renfe Mercancías en aquesta nova adjudicació
Pexels

El gestor d’infraestructures ferroviàries Adif ha adjudicat la gestió de serveis i comercialització de la terminal de mercaderies de Granollers (Barcelona) a una Unió Temporal d’Empreses (UTE) composta per Transfesa Logistics, Slisa i Renfe Mercancías. El contracte s’ha signat per més de 1,6 milions d’euros i per un període inicial de sis anys, amb possibilitat de prorrogar-se tres anys més. En aquest sentit, Slisa i Transfesa ja operaven la terminal des de l’adjudicació que Adif va dur a terme el 2013, a través d’un contracte amb una durada de quatre anys per un import de 878.000 euros, prorrogats posteriorment dos anys més.

La terminal de Granollers compta amb una superfície total per a ús logístic de 15.500 metres quadrats i cinc vies on es fan les operacions de càrrega i descarrega d’utis. A més, els adjudicataris tenen a la seva disposició un edifici d’oficines de 100 metres quadrats, un magatzem de 100 metres quadrats i un edifici de xarxa contra incendis.

La terminal compta amb una superfície de 15.000 metres quadrats i cinc vies

Per altra banda, Adif ha assenyalat que la terminal ferroviària té caràcter de servei públic. Per això, la UTE haurà de prestar serveis de manipulació d’utis i altres serveis associats a la logísitica de transport de mercaderies que puguin ser requerides, com és el cas de l’emmagatzematge i depòsit d’utis, la seva neteja, reparació i inspecció, la gestió de duanes i la facturació, entre d’altres.

Segons dades proporcionades pel gestor ferroviari, la terminal de mercaderies va registrar una activitat de 673 trens expedits i rebuts, 19.600 utis manipulades i 784 hores de moviment amb locomotores el 2018. A més, la licitació de la mateixa s’emmarca dins de les actuacions que Adif promou per fomentar la participació activa en la prestació de serveis dels agents de la cadena logística corresponent al transport ferroviari de mercaderies.