15 de octubre de 2019 | Actualizado 16:44

Pimec abandera la creació del Clúster Marítim de Catalunya

L’entitat, encapçalada per Iolanda Piera, presidenta de IVEAEMPA, formarà part del Clúster Marítimo Español per impulsar el Creixement Blau
D’esquerra a dreta: Josep González, president de PIMEC; Alejandro Aznar, president del Clúster Marítimo Español; Iolanda Piera, presidenta del Clúster Marítim de Catalunya; i Federico Esteve, president d’honor del Clúster Marítimo Español | Clúster Marítimo Español

El Clúster Marítim de Catalunya s’ha constituït de manera oficial i ho ha fet amb un acte a la seu de la Patronal de la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec), a Barcelona. El nou clúster català neix amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat del sector marítim català, que engloba el transport, la pesca i les activitats turístiques i nàutiques en tots els nivells. D’aquesta manera, s’alinea amb les polítiques del Creixement Blau impulsades per la Unió Europea, unint els seus esforços als del Clúster Marítimo Español (CME), del qual formarà part, per mantenir i reforçar el creixement, la competitivitat i la sostenibilitat de les activitats marítimes.

L’estratègia del CME, segons el comunicat emès per aquesta entitat, passa per la cooperació amb totes les associacions i fòrums del sector, com en aquest cas amb el clúster català, unint esforços per representar tots els segments del sector marítim en el seu conjunt, i impulsar el desenvolupament i la competitivitat de les empreses i indústries marítimes espanyoles, així com posicionar l’Economia Blava com un sector estratègic nacional.

En l’acte de constitució del Clúster Marítim català han participat la vocal del comitè executiu de Pimec i presidenta de la Federación de Empresarios Identidades Valores y Estrategias Alternativas para los Empresarios Marítimos y Pesqueros (IVEAEMPA), Iolanda Piera, que presidirà el clúster català; el president del CME, Alejandro Aznar; el president de Pimec, Josep González; i el president d’honor del CME, Federico Esteve.