22 de enero de 2020 | Actualizado 21:48
D’esquerra a dreta: Axier Bustinza (Caprabo) i Alfonso Martínez (Cilsa) | ZAL Port

Comencen les obres en la nova plataforma de Caprabo en la ZAL de Barcelona

La cadena de supermercats operarà una nau de 24.600 metres quadrats per a producte fresc el pròxim any

La construcció de la nova plataforma de producte fresc per a Caprabo ha començat aquesta setmana en la ZAL del Port de Barcelona. La cadena de supermercats va signar a finals del 2018 un acord per al desenvolupament del projecte amb la societat Cilsa i la gestora Merlin Propierties per 20 milions d’euros. La plataforma, que funcionarà previsiblement a ple rendiment el proper any, comptarà amb una superfície de 24.600 metres quadrats de magatzem i 3.400 d’oficines distribuïts en dues plantes.

Amb motiu del primer moviment de terres a la parcel·la, que ha tingut lloc aquest matí, el director general de Cilsa, Alfonso Martínez, i el director de Logística de Caprabo, Axier Bustinza, han fet una visita a la zona. No obstant això, els treballs de construcció s’iniciaran després de l’estiu. “La centralització del fresc a una única plataforma permet tractar el producte de manera personalitzada segons les seves necessitats de conservació”, ha explicat Caprabo. A més, ha destacat que “la unificació dels cicles de servei permetrà l’eliminació de l’stock de producte súper fresc, millorant la seva frescor i vida útil”.

La nova plataforma distribuirà a 320 supermercats i gestionarà la venta online de Caprabocasa a Barcelona

La plataforma acollirà la totalitat del producte fresc que Caprabo distribueix als seus 320 supermercats i gestionarà la venta online de Caprabocasa per a l’àrea metropolitana de Barcelona, a més de constituir-se com la nova seu central de la companyia. “La nau està dota amb la més moderna tecnologia per a l’activitat logística de fred, i amb la seva construcció es regirà sota els més estrictes criteris de sostenibilitat, permetent a Cilsa obtenir la certificació LEED Gold”, ha assegurat la ZAL.

Pel que fa a les especificacions de la nau, del total de superfície es destinaran uns 13.600 metres quadrats a la zona de fred, a més de càmeres de fred negatiu de 245 metres quadrats. Així mateix, la instal·lació de fred es farà mitjançant aigua glicorada, amb sistema de desgebrament en calent “degut a la seva alta eficiència energètica”. La parcel·la també disposarà d’un espai de quasi 4.000 metres quadrats destinats a l’e-commerce, que permetrà “garantir els processos i optimitzar els costos”.

Caprabo destinarà uns 13.600 metres quadrats a la zona de fred i càmeres de fred negatiu de 245 metres quadrats

La transformació de la xarxa logística de Caprabo també passa pel procés d’adaptació de la seva plataforma de distribució a Abrera, de 22.000 metres quadrats, que gestionarà quan estigui en ple rendiment fins a 6.000 referències. Segons ha explicat la companyia, aquesta nova estructura logística li permetrà “ampliar progressivament el nombre de productes que s’envien a les botigues de Caprabo”, fet que li suposarà una millora en l’eficiència del 10%, aproximadament.