13 de noviembre de 2019 | Actualizado 18:12

El port de Barcelona s’uneix al Lean & Green d’Aecoc

L’autoritat portuària es compromet així a reduir el 20% les seves emissions de CO2 en els pròxims cinc anys
APM Terminals Barcelona

El port de Barcelona ha expressat el seu compromís de reduir el 20% les seves emissions de CO2 en els pròxims cinc anys. Amb aquest objectiu, a l’igual que empreses com Bergé Gefco, s’ha adherit al programa Lean & Green, una iniciativa impulsada per l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (Aecoc) per tal de minimitzar l’impacte dels processos logístics. En aquest sentit, la consultora Ernest & Young serà la responsable de certificar que el port ha assolit l’objectiu fixat, utilitzant com a indicador de referència la petjada de carboni de la infraestructura i la consecució del pla d’acció establert conjuntament amb l’Aecoc.

“Amb aquesta adhesió, el port mostra un cop més el seu compromís per reduir al màxim les emissions de la seva activitat”, ha assegurat. “Un compromís pel qual porta dues dècades treballant i que, recentment, ha concretat en el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire del port”. En aquest pla es recullen les diferents accions encaminades a reduir les emissions d’efecte hivernacle.

Lean & Green és una xarxa de col·laboració on es debat, comparteixen bones pràctiques i s’identifiquen sinèrgies de les diferents parts de la cadena de subministrament per reduir les emissions de CO2. Es tracta de la major plataforma europea d’aquest tipus i té l’objectiu d’implementar un acord de compromís amb la sostenibilitat amb un sistema de seguiment transparent i traçable. El programa compleix dos anys i suma una quarantena d’empreses. A més del port de Barcelona, en l’últim semestre també s’han incorporat altres sis empreses: Baleària, Leory Merlin, Unilever o Volkswagen, entre d’altres.