11 de diciembre de 2019 | Actualizado 6:41

El port de Tarragona confia en la seva accessibilitat per a créixer en tràfic de vehicles

El moviment d'automòbils s'ha triplicat en els últims quatre anys i l'autoritat portuària preveu mantenir la tendència de creixement en 2019
Vista aèria de la campa de vehicles del moll d'Andalusia del port tarragoní | Port de Tarragona

El tràfic de vehicles en el port de Tarragona s’ha triplicat en els últims quatre anys. Mentre que en 2014 va registrar unes 60.000 unitats, les instal·lacions van aconseguir un moviment d’uns 200.000 vehicles en 2017, xifra similar a la de 2018. En aquest sentit, l’autoritat portuària ha subratllat el paper de la seva accessibilitat a través de l’estació intermodal de La Boella, situada al costat del moll d’Andalusia, així com les comunicacions terrestres de les quals disposa per tren i carretera. La institució presidida per Josep Maria Cruset confia en aquestes infraestructures de connectivitat per a continuar creixent durant els pròxims anys.

L’increment del tràfic d’automòbils en el port de Tarragona ha continuat també als primers sis mesos de 2019. De fet, ha crescut a un ritme percentual molt superior al del moviment total de l’enclavament. De gener a juny, han passat per les seves instal·lacions un total de 116.171 vehicles, el 10,8% més que l’any anterior. Cal destacar mesos com el d’abril, amb 20.208 vehicles, en comparació als 13.284 de 2018; o març, que en el període ha estat el mes amb major afluència de vehicles, sumant fins a 22.886 unitats. Així mateix, segons les estadístiques de Puertos del Estado, aquestes xifres li situen en el sisè lloc en la llista de ports espanyols amb major volum de vehicles en règim de mercaderia, a més de ser un dels que ha experimentat major augment interanual.

A més d’aquesta tendència de creixement en el segment de vehicles, l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac) ha atorgat una puntuació de quatre punts sobre cinc al port tarragoní pels serveis que ha ofert en 2018 relacionats amb els vehicles. El port ha ressaltat que ha estat la instal·lació que més ha pujat en l’enquesta en termes interanuals, passant dels 3,6 punts en 2017 als quatre en 2018. “La valoració de la logística marítim-portuària en el tràfic de vehicles que fa Anfac situa a Tarragona amb una puntuació igual a la mitjana global del conjunt dels vuit ports espanyols que presten aquests serveis”, ha destacat. Altres ports que han incrementat la seva puntuació han estat Santander, Màlaga i València.