20 de noviembre de 2019 | Actualizado 22:02
Damià Calvet durant l’entrevista | Generalitat de Catalunya

La Generalitat aspira a operar la llançadora ferroviària de Barcelona-El Prat amb FGC

Damià Calvet ha explicat que la línia de Rodalies és interna i que Adif “haurà de posar a disposició els solcs d’utilització del servei

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha anunciat en una entrevista a RAC1 que “hem demanat operar la llançadora ferroviària de l’Aeroport de Barcelona-El Prat amb FGC tan bon punt com la infraestructura sigui a punt”. En aquest sentit, ha explicat que això és possible perquè la nova línia “és una via de Rodalies interna i, per tant, Adif ha de posar a disposició els solcs d’utilització del servei”.

Les obres per a l’arribada del tren a la T1 s’estan actualment executant. Després de ser completat el túnel d’unió entre les dues terminals, ara s’està desenvolupant l’enllaç amb la R2 Sud. “Tenim molts anys d’endarreriment respecte a Madrid: ambdues obres es van projectar, licitar i adjudicar el mateix any i allà ja estan acabades”, ha criticat el conseller. El nou servei suposarà la inauguració d’una línia de Rodalies que portarà a l’aeroport i que transcorrerà per la ciutat, més enllà de la connexió entre Sants i la T2.

“Tenim molts anys d’endarreriment respecte a Madrid: ambdues obres es van projectar, licitar i adjudicar el mateix any i allà ja estan acabades”
Damià Calvet Conseller de Territori i Sostenibilitat

A més, en referència a l’aeroport, Calvet ha senyalat que es tracta “d’una empresa público-privada que cotitza a borsa, amb un sistema molt centralitzat” en el qual ni l’administració pública catalana ni la barcelonesa participen en la seva governança. “Tenim el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries, però no és suficient, volem participar en la gestió de les infraestructures no només a El Prat, sinó també a Girona i Reus”, ha puntualitzat.

INVERSIONS PENDENTS
Per altra banda, Calvet també ha recordat la necessitat d’invertir en infraestructures a Catalunya. “Necessitem els 4.000 milions d’euros que s’haurien d’haver executat el 2015, i que s’havien promès el 2010, en vies, catenàries i estacions”. El conseller ha assegurat que, a dia d’avui, només s’ha completat aproximadament el 14% de la inversió. A més, el polític català ha destacat que, en el mateix període, a Madrid s’han invertit 5.000 milions d’euros.

4.000 milions d’€

Dels 4.000 milions d’euros que s’haurien d’haver executat el 2015, actualment s’ha completat el 14%

Per això, ha expressat la necessitat de reobrir el traspàs de Rodalies, un pla d’inversions “creïble” i una relació bilateral entre el govern de l’Estat i la Generalitat. El conseller ha destacat que “hem posat sobre la taula la necessitat de reobrir el traspàs del 2010 que va ser incomplet”. Ha opinat que “amb ferrocarrils ho podríem fer molt bé, si ens comparem amb la línia del Vallès” i que “amb Renfe podríem arribar a aquest grau de qualitat i fiabilitat”.

“Hem posat sobre la taula la necessitat de reobrir el traspàs del 2010, que va ser incomplet”
Damià Calvet Conseller de Territori i Sostenibilitat

Finalment, el polític català també ha anunciat que Foment està portant a terme les obres pendents en algunes infraestructures de carretera. Entre elles es troba la variant de Vallirana, la B-40 entre Terrassa i Abrera o l’enllaç de Castellbisbal. “Estem contents de que es vagin executant les obres, però continuem agreujats perquè no es van portar a terme fa anys, quan tocava”.