28 de febrero de 2020 | Actualizado 21:11

Les importacions permeten al port de Barcelona aconseguir els dos milions de teus fins al juliol

Els granels líquids també han registrat una evolució positiva fins a juliol, amb un augment del 1,9% respecte al mateix període de 2018
APM Terminals Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha canalitzat fins a juliol un total de dos milions de teus, el 2,8% més que en el mateix període de 2018. Aquest increment es deu, principalment, a “la bona evolució dels contenidors plens d’importació”, segons ha explicat el port, que han experimentat un creixement del 3,7%. En contraposició, els d’exportació han descendit el 5,8%, mentre que els de transbord s’han mantingut estables, amb un lleuger descens del 0,4%.

Així mateix, el moviment total de de mercaderies del port s’ha situat en els 40,6 milions de tones. Concretament, els granels líquids han augmentat el 1,9%. Aquest increment s’ha fonamentat en hidrocarburs com el gasoil i el gas natural, a més d’altres productes com els biocombustibles i els olis i greixos. Entre els països més dinàmics en els seus intercanvis amb el port de Barcelona fins a juliol, es troben Aràbia Saudita, el Japó, els Estats Units i Egipte. “Cal destacar que el Japó serà la destinació de la nostra pròxima missió empresarial, que es desenvoluparà del 8 al 14 de novembre a Tòquio i Yokohama”, ha recordat l’autoritat portuària. Quant a les Autopistes del Mar, han registrat un volum de 247.213 utis en el període, el 1,6% menys que en 2018.

Per la seva part, el port de Barcelona ha rebut 2,4 milions de passatgers en els primers set mesos de l’any, el 3,4% més que l’any passat. Tant els viatgers de ferris com de creueristes han augmentat, el 6,4% i el 2,1%, respectivament.