28 de febrero de 2020 | Actualizado 21:11

Tarragona registra el major tràfic portuari fins a juliol dels últims set anys

Els resultats es deuen al bon comportament dels líquids a granel, amb 12,7 milions de tones canalitzades en els set primers mesos de l’any
Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha augmentat el seu tràfic de mercaderies el 4,9% fins a juliol respecte al mateix període de 2018. Encara que es tracta d’un dels millors resultats que ha registrat en els últims anys. De fet, el trànsit total fins a juliol sol s’ha superat en tres dels exercicis dels últims 15 anys, ja que en cal remuntar-se a 2012, 2008 i 2007 per a trobar uns resultats majors. Segons ha explicat el port, aquestes xifres s’atribueixen al bon comportament dels líquids a granel, amb 12,7 milions de tones. Concretament, el cru de petroli ha estat un dels productes que ha registrat un millor comportament, amb 5,8 milions de tones, sent la primera vegada que aconsegueix aquesta xifra.

“A aquests bons resultats també contribueixen les xifres dels gasos energètics del petroli, amb 1,2 milions de tones, que superen així el rècord de 2018 amb 933.000 tones; i la gasolina, amb 761.000 tones, per sobre dels resultats que va registrar en 2009 amb 516.000 tones”, ha assenyalat el port.

Destaca el segment dels líquids a granel, especialment en l’apartat de petroli i els seus derivats

RESULTATS DE JULIOL
Analitzat les xifres de juliol, el port ha tancat amb unes 2,4 milions de tones, uns resultats lleugerament inferiors als del juliol del 2018, quan van arribar als 2,5 milions de tones. Per altra banda, els productes agroalimentaris que computen en la categoria de sòlids a granel han iniciat la recuperació de la seva activitat, creixent el 43,5% aquest mes de juliol respecte al de 2018. Mentre que en el mateix mes del 2018 la xifra va ser de 248.000 tones de cereals, pinsos i farines, aquest mes de juliol ha estat de 356.000 tones.

“Aquesta tendència positiva també s’observa en les dades acumulades dels set primers mesos de l’any amb 2,8 milions de tones, quasi igualant la xifra acumulada de l’any anterior”, ha puntualitzat l’autoritat portuària. Finalment, el tràfic de sal també ha destacat en el període, amb 116.000 tones el juliol, els millors resultats dels darrers 15 anys. A més, el tràfic de vehicles ha augmentat el 13,3% fins arribar als 132.180 vehicles, confirmant-se així la seva tendència creixent.