27 de febrero de 2020 | Actualizado 13:20

Tarragona acull la cimera mundial del transport de productes forestals

L’esdeveniment aplegarà 600 participants i 50 expositors de 25 països i marcarà les decisions estratègiques de les empreses del sector en els propers anys
El port de Tarragona mou 600.000 tones de paper i pasta paper anualment | Port de Tarragona

L’Autoridad Portuària de Tarragona, en col·laboració amb Euroports, serà l’amfitrió de la 23a trobada bianual del sector del transport de paper i pasta de paper els dies 16, 17 i 18 de setembre. El Pulp & Paper Industry Transport Symposium se celebra per primera vegada a l’Estat espanyol, concretament a la ciutat de Tarragona i al centre de convencions de PortAventura. L’esdeveniment aplegarà 600 representants i 50 expositors de 25 països diferents i marcarà les decisions estratègiques de les empreses del sector en els propers anys. 

Aquest simposi se celebra des de fa més de 30 anys i el darrer es va fer a Savannah (Estats Units) el 2017. L’esdeveniment se celebra cada dos anys, alternant la seu en cada edició, un cop en una ciutat europea i l’altre en una dels Estats Units. L’objectiu de les jornades és l’anàlisi de tendències en el transport mundial, la manipulació de materials i la distribució de productes forestals, i van dirigides a directius i responsables d’empreses de producció de pasta i paper, fabricants de productes de fusta, instal·lacions portuàries, proveïdors de logística, transportistes, proveïdors tecnològics de la cadena de valor, empreses d’emmagatzematge i consultors de transport, entre d’altres. 

L’organitzadora del simposi és la International Forest Products Transport Association (IFPTA), l’única associació professional en xarxa per als professionals mundials de la logística de productes forestals. La seva missió és fomentar el treball en xarxa entre el seus associats, com és el cas d’aquest simposi biennal. 

ENTRE TARRAGONA I SALOU
L’acte inaugural del simposi se celebrarà el 16 de setembre a les 19.30 hores al Parc de les Granotes i a l’amfiteatre romà. La resta del programa de les jornades es desenvoluparà al centre de convencions de PortAventura els dies 17 i 18 de setembre. Les 2 conferències, 9 taules rodones i 4 tallers que s’organitzaran durant dos dies analitzaran les grans tendències econòmiques mundials, l’evolució futura dels mitjans de transport, el paper de mercats emergents (especialment la Xina i Orient Mitjà) i la digitalització, entre d’altres temes. El port de Tarragona és el més important de pasta de paper a nivell de l’Estat espanyol i el tercer més important de la Mediterrània per volum de tràfic. Actualment, la infraestructura tarragonina mou unes 600.000 tones (2018) de pasta de paper i derivats, operades per Euroports Ibèrica.