24 de febrero de 2020 | Actualizado 14:06

Cimalsa avança en la creació de nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

L'aparcament Truck Castellar del Vallès ha canviat el seu sistema d'il·luminació tradicional per un sistema LED per reduir-ne el consum
Una imatge de la nova il·luminació LED de Truck Castellar | Cimalsa

L’empresa pública de la Generalitat de Catalunya Cimalsa ha tret a concurs la instal·lació de diversos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en CIM El Camp, CIM Vallès, l’aparcament Truck Castellar i CIM La Selva. D’aquesta manera, “es reafirma el compromís d’eficiència energètica previst en el pla estratègic de Cimalsa”, han manifestat des de la companyia.

En el pla estratègic aprovat recentment per Cimalsa, es contemplen una sèrie d’accions mediambientals en les infraestructures que gestiona. En aquest sentit, s’ha convocat concurs per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics per un valor de 84.373 euros i un termini d’execució de cinc setmanes en quatre de les instal·lacions que gestiona l’empresa pública. Aquesta actuació opta a ser subvencionada en el marc del projecte Moves, cofinançat per la Unió Europea amb fons Feder.

IL·LUMINACIÓ LED AL TRUCK CASTELLAR
Per altra banda i continuant amb el compromís d’eficiència energètica del pla estratègic de Cimalsa, el Truck Castellar del Vallès, aparcament que ocupa una parcel·la de 154.000 metres quadrats amb 126 places destinades a aparcament de vehicles pesants de fins a 17 metres, ha realitzat un canvi del seu sistema d’il·luminació tradicional de vapor de sodi per il·luminació LED. Segons s’apunta en el comunicat emès per l’empresa pública, a més de realitzar una millora de la visibilitat en les instal·lacions, “amb aquesta nova il·luminació s’ha reduït el consum de manera considerable”. Aquestes mesures són les primeres d’un paquet de canvis, com la instal·lació de sis punts de recàrrega i la millora en l’actual oferta de places de la infraestructura previst en el pla estratègic de la companyia.