24 de febrero de 2020 | Actualizado 12:15

La Zona Franca de Barcelona vincula les seves subvencions als Objectius de Desenvolupament

El Consorci va registrar uns beneficis de 25 milions d'euros en 2018, la qual cosa suposa una contracció del 20,1% respecte a l'any anterior
Assistents al plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona | El Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha aprovat aquest divendres reglamentar les subvencions de l’entitat per a vincular-les a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i al foment de l’activitat econòmica. Segons fonts de El Consorci, la reglamentació aporta més transparència i afavoreix l’equitat del mecanisme per a la concessió de subvencions de l’entitat, que en 2017 ja va aprovar destinar el 10% dels seus beneficis anuals a accions socials, i està en relació directa amb la implantació d’una política de responsabilitat social corporativa coherent amb la consecució dels ODS, amb els quals es troba compromesa l’entitat.

Les subvencions del CZFB han de tenir, per tant, relació directa amb el foment de l’activitat econòmica, d’acord amb el contingut estatutari de l’entitat, o que l’activitat finançada tingui per objecte una activitat d’interès públic, social, econòmic o humanitari a favor d’entitats que s’alineïn amb els 17 objectius ODS de l’Agenda 2030 definida per l’ONU.

CONTRACCIÓ DELS BENEFICIS I AUGMENT DELS INGRESSOS
El ple ha aprovat també el tancament dels comptes anuals de l’exercici 2018, que va registrar uns beneficis de 25 milions d’euros, el 20,1% menys que en l’exercici anterior. Malgrat aquest descens, els ingressos nets de negoci de 2018 van ser de 52,1 milions d’euros, superiors als 49,7 de l’any anterior. No obstant això, la despesa d’explotació va augmentar l’any passat passant de 41,5 euros en 2017 a 43,34 milions d’euros en 2018. El deute financer també s’ha incrementat a 33 milions d’euros, quan en l’exercici anterior es situava en els quatre milions. Entre 2011 i 2018, el deute financer s’ha reduït el 82%, han recordat des de El Consorci.