30 de marzo de 2020 | Actualizado 16:03

Bytemaster i Barcelona Centre Logístic s’uneixen per a fomentar la digitalització en la logística

Firmen un acord de col·laboració a través del qual l’empresa tecnològica s’integrarà en el comitè d’Innovació i Noves Tecnologies de l’associació
Valentina Salinas i Santiago Bassols en la signatura del conveni | BCL

L’empresa Bytemaster i l’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) han signat un acord de col·laboració per intercanviar coneixements en els seus respectius àmbits, molt especialment en l’aplicació de solucions tecnològiques a la cadena logística. L’acord, signat pel director general de BCL, Santiago Bassols, i la directora de Màrqueting de Bytemaster, Valentina Salinas, preveu que ambdues organitzacions treballin conjuntament per fomentar la digitalització dels fluxos de comunicació del sector logístic català. En aquest sentit, l’empresa tecnològica s’integrarà en el comitè d’Innovació o Noves Tecnologies de BCL, des d’on impulsarà projectes pilots de noves tecnologies i la millora de processos. També col·laborarà en el disseny i desenvolupament de tallers sobre tecnologies com el Business Intelligence.

En aquest sentit, el passat 25 d´abril Bytemaster i BCL, amb la col·laboració d’Air Freight Solution, van organitzar  a la seu de El Consorci de la Zona Franca de Barcelona una jornada sobre la Connectivitat Logística en l’Era Digital. Aquestes mateixes organitzacions tenen previst realitzar durant el darrer trimestre de 2019 una segona jornada per impulsar la digitalització del sector logístic.

Les dues entitats van organitzar una jornada el passat mes d’abril i n’organitzaran una segona el darrer trimestre d’enguany

Segons la directora de Màrqueting de Bytemaster, “per a la nostra empresa, la participació a BCL resulta estratègica per a poder desenvolupar iniciatives que accelerin el procés de digitalització del sector logístic català i, d’aquesta manera, ser més competitius al mercat actual”. Valentina Salinas ha recordat que  “vivim en un ecosistema logístic en el qual el flux de la informació eficient entre els diferents actors juga un paper crucial per a la nostra competitivitat”. Per la seva banda, Santiago Bassols,  ha apuntat que la “integració a BCL d’organitzacions líders en els  processos de digitalització i innovació de la cadena logística és essencial per a la millora competitiva de la cadena logística a Catalunya”.