2 de julio de 2020 | Actualizado 5:25

Una nova ruta de xàrter nàutic unirà Barcelona i el Delta de l’Ebre

L'empresa catalana BeCharter serà l’encarregada de realitzar el nou itinerari, que ha estat presentat a la fira International Charter Expo de Viena
Delta Ebre Port

Els integrants de la marca Delta Ebre Port han presentat l’oferta d’activitats de xàrter nàutic al saló International Charter Expo (ICE) de Viena. La principal novetat és el nou itinerari que unirà Barcelona amb el Delta de l’Ebre i que oferirà l’empresa catalana de xàrters nàutics BeCharter. La ruta surt del port de Barcelona fins al port de Sant Carles Marina de la Ràpita, passant pels ports de Torrdembarra i l’Ampolla. Aquesta nova ruta se suma a les dues existents entre els ports de l’Ebre i les Illes Balears: la ruta nord, que surt de la Ràpita cap als ports de l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Calafat, i la ruta sud, que també surt de la Ràpita i passa pels ports de les Cases d’Alcanar, Vinaròs, Benircarló, Peníscola i Las Fuentes, fins a les Illes Columbretes i les Balears.

La presentació s’ha realitzat davant de professionals internacionals del sector del xàrter nàutic i ha comptat amb la participació de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós; l’adjunt a la direcció del Patronat de turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, Albert Folch; i els tècnics de Ports de la Generalitat i l’Oficina de Turisme de la Ràpita.

DINAMITZACIÓ DE L’ECONOMIA DE LA ZONA
El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha comentat que “l’objectiu de la presentació a la fira més emblemàtica del sector a Viena és captar més turisme per mar, de tal manera que ajudi a dinamitzar l’economia de la Ràpita i del conjunt del litoral ebrenc”. Per la seva banda, l’alcalde la Ràpita ha apuntat que “hem tingut reunions amb diversos operadors a qui volíem explicar la situació privilegiada del nostre port, situat al triangle que formen Barcelona, València i les Illes Balears”. La promoció realitzada a Viena s’emmarca al Pla d’accions 2019 de Delta Ebre Port per potenciar la marca, els ports, les instal·lacions, els serveis i la destinació turística amb l’oferta de gastronomia, història, cultura, esports nàutics, observació d’ocells i oci.