13 de julio de 2020 | Actualizado 6:01

Patronal i sindicats apropen postures per desbloquejar el conveni logístic de Barcelona

Després que Transcalit i UNO hagin retirat la jornada de dilluns a diumenge, les parts s’han emplaçat a tres reunions sota la tutela de la Generalitat
El passat 30 d’octubre es va realitzar una jornada de vaga per desbloquejar el conveni | UGT

La patronal i els sindicats del sector de mercaderies i logística de Barcelona comencen a apropar postures després de la mediació que va tenir lloc la tarda del passat dia 14 de novembre al Tribunal Laboral de Catalunya. Transcalit i UNO han decidit retirar la proposta de jornada laboral ordinària de dilluns a diumenge, un requisit inamovible per a CCOO i UGT, i continuar les negociacions amb els sindicats per desbloquejar el conveni col·lectiu de mercaderies i logística de la província de Barcelona. Per la seva banda, els sindicats han decidit no convocar la vaga que tenien prevista per a aquest mes de novembre i tornar a seure a la taula per negociar.

A partir d’ara, es duran a terme tres reunions entre ambdues parts, sota la tutela de la conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya, la primera de les quals tindrà lloc el 18 de novembre. En aquesta primera trobada, “la patronal s’ha compromès a presentar una proposta de contingut econòmic i adequació legislativa”, segons ha apuntat el secretari del sector de Carreteres d’UGT, Juan José Pérez. A partir d’aleshores, quedaran dues reunions més per arribar a un acord definitiu, una d’elles previstes també per a la setmana que ve i la tercera per a l’última setmana de mes. Per la seva banda, des de Transcalit han declinat realitzar declaracions al respecte, però han confirmat la convocatòria de les tres reunions.

La patronat s’ha compromès a presentar una proposta de contingut econòmic i adequació legislativa, segons els sindicats

El bloqueig del conveni col·lectiu del sector ha provocat ja una jornada de vaga el passat dia 30 d’octubre que va paralitzar parcialment l’activitat a la província de Barcelona. El motiu de l’aturada, segons CCOO i UGT, va ser la “intransigència de les patronals Transcalit i UNO en la negociació el conveni col·lectiu del sector”, bloquejat des de fa nou anys. Després d’aquesta jornada de protestes, els sindicats CCOO i UGT van amenaçar amb una nova vaga durant el mes de novembre, mobilització que no s’ha arribat a convocar gràcies a la nova proposta de la patronal de retirar la jornada de dilluns a diumenge efectuada en la mediació del dia 14.