5 de junio de 2020 | Actualizado 17:16

Patronal i sindicats signen un preacord per desbloquejar el conveni logístic a Barcelona

El document, aprovat per les assemblees de delegats dels sindicats, soluciona, amb matisos, la pujada salarial demandada per CCOO i UGT
E.M.

Patronal i sindicats del sector de mercaderies i logística de Barcelona han signat un preacord per desbloquejar el conveni col·lectiu, després de tenses i diverses negociacions i de la mediació de l’Administració durant les darreres setmanes. El document, que es va firmar el dijous 28 de novembre, va ser ratificat el divendres passat per l’assemblea de delegats d’UGT i aquest dilluns ha fet el mateix la de CCOO. Des de la patronal Transcalit han valorat positivament la signatura d’aquest preacord després de “dies de tenses negociacions i d’una jornada de vaga amb l’amenaça d’una altra”.

Segons els termes d’aquest document, la vigència del conveni s’estableix fins el 2023. Per al període de 2011 a 2018, la pujada de taules establerta és del 3,5% més 100 euros a la bossa de vacances, sense contemplar endarreriments. Per a les categories d’auxiliar administratiu i mosso, la pujada és del 2% més 100 euros a la bossa de vacances també sense endarreriments. Per a aquest any 2019, l’increment és de l’1,5% i els endarreriments s’han pactat establint-se una quantitat lineal de 280 euros per a totes les categories. Per als següents, de 2020 a 2023, s’ha pactat un creixement de l’1,5% per any. En els anys 2021, 2022 i 2023 l’increment pactat tindrà menor impacte en el concepte de salari base (el 0,75% per any) i hi haurà revisió a l’alça de l’IPC. Pel que fa a les noves contractacions, a partir de 2020, desapareix el primer bienni d’antiguitat de tal manera que aquest concepte començarà a cobrar-se als quatre anys al 10%.

CCOO i UGT apunten que “no és un mal acord”, tot i que en critiquen alguns punts

Aquest últim punt és un dels més criticats pel secretari del sector de Carreteres d’UGT, Juan José Pérez, que considera “abusiva” la congelació del primer bienni, tot i que el sindicat ha assenyalat que el document signat “suposa normalitzar les relacions laborals a les empreses i tornar a tenir un conveni col·lectiu d’eficàcia general”. Per la seva banda, el responsable de Carreteres de CCOO, Juan Linero, ha apuntat que “no és l’acord al qual el nostre sindicat volia arribar, però no és un mal acord”. Per a Linero, el punt més crític del document és el fet que “hi hagi categories, les més baixes del conveni, a las quals no se’ls hi aplicarà la revalorització de la taula salarial entre 2010 i 2018, entre a les altres sí que se’ls hi aplicarà”. “Creiem que això no és equitatiu”, ha afegit. Tot i així, celebra haver arribat a un preacord després de nou anys de bloqueig del conveni col·lectiu. Ara comença un període de reunions per realitzar les adaptacions legislatives pertinents, abans de publicar el nou conveni col·lectiu al DOGC.