14 de agosto de 2020 | Actualizado 11:08

Apport premia a Euroports Iberica TPS, Global-Talke i Ars Alendi a la seva gala anual

L'Agrupació per a la Promoció del Port de Tarragona celebra la XVII edició de la seva gala, amb l'assistència de més de 160 persones
Autoritat Portuària de Tarragona

Euroports Iberica TPS ha estat guardonada amb el premi a l’empresa més activa en la projecció exterior del port de Tarragona que atorga Apport(Agrupació per a la Promoció del Port de Tarragona), per la seva labor en el trànsit de pasta de paper, minerals i agroalimentaris i per haver-hi co-organitzat, aquest any 2019, el PPI TransportSymposium. En la XVII edició d’aquests premis, que s’ha celebrat aquest dijous, també ha estat reconeguda l’empresa Global-Talke amb el guardó a la innovació i emprenedoria. El jurat ha valorat la construcció d’una planta de 40.000 metres quadrats de superfície per a la recepció i manipulació de la mercaderia procedent del port tarragoní.

Apport també ha reconegut la professionalitat i especial dedicació de Juan Antonio Ramírez Serrano “per la seva gran professionalitat, eficiència i compromís en el treball en la terminal ferroviària de Tarragona Mercaderies, i sempre disposat a col·laborar per a garantir la qualitat del servei ferroviari en l’enclavament”, segons l’acta del jurat. L’últim premi, a la qualitat i sostenibilitat, ha recaigut en Ars Alendi, a qui se’l reconeix la seva aposta pel ferrocarril, que ha permès a l’empresa “aconseguir una cadena logística molt més sostenible en reduir la petjada de carboni”.

El president de l’entitat, Carlos Arola, s’ha marcat com a objectiu rellançar l’associació en 2020

Els Premis Apport reconeixen iniciatives empresarials i trajectòries de persones, entitats i empreses que treballen en el sector portuari de Tarragona. En el seu discurs, el president de l’entitat, Carlos Arola, ha explicat als més de 160 assistents que l’agrupació implementarà diferents activitats per a rellançar l’associació, activitats que els socis coneixeran en l’assemblea del primer trimestre del pròxim any. Per part seva, el president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha destacat, en el seu discurs, l’impuls aconseguit per l’enclavament en l’últim any amb l’aprovació definitiva del Pla Especial d’Infraestructures i del Pla Urbanístic de la Zona d’Activitats Logístiques, a més de la publicació en el diari oficial de la licitació de les obres del moll de Balears. Cruset ha valorat molt positivament el comportament dels nous trànsits de mercaderies i ha augurat un bon tancament d’exercici per al port.