14 de agosto de 2020 | Actualizado 13:28

Essity importa la meitat de la cel·lulosa de la seva planta de Puigpelat pel port de Tarragona

El president de l’enclavament portuari, Josep Maria Cruset, ha visitat la planta per conèixer les fases finals de la cadena logística de la pasta de paper
Autoritat Portuària de Tarragona

La planta de producció d’Essity al municipi de Puigpelat, a prop de Valls (Alt Camp) importa, a través del port de Tarragona, la meitat de la pasta de paper que utilitza. L’empresa, que fabrica productes per a la salut i la higiene personal, col·labora amb l’enclavament portuari des de l’any 2006. El president del port, Josep Maria Cruset, ha visitat la planta de Puigpelat per conèixer de primera mà les fases finals de la cadena logística de pasta de paper des de la seva arribada a la infraestructura portuària fins a l’entrega al client final. Cruset, que ha estat rebut pel director d’operacions de la planta, Toni Mata, i altres membres de la direcció tècnica, ha pogut explorar la introducció de millores en la gestió, manipulació i transport de la matèria primera.

Cruset ha conegut la introducció de millores en la gestió, manipulació i transport de la matèria primera

Durant la visita, el president de l’enclavament s’ha interessat per conèixer en detall les mesures mediambientals de la planta de producció d’Essity. Toni Mata ha explicat que l’empresa “destaca pel seu triple compromís amb les persones, amb el principi ‘més amb menys’, el consum responsable i l’economia circular”. En aquest sentit, la planta tarragonina d’aquesta firma reutilitza de manera circular tota la matèria primera que es rebutja durant el procés de fabricació, compta amb una EDAR pròpia i amb un circuit tancat d’aigua a través del qual es reutilitza gairebé el 100% de l’aigua utilitzada en el procés productiu.

A més, la companyia d’origen suec ha aconseguit reduir la producció de CO2 en 990 tones l’any i ha assumit el compromís d’utilitzar embalatges 100% reciclables i que el 85% provingui de materials reciclats i renovables a partir de 2025. Essity està present a més de 150 països i factura prop de 12.000 milions d’euros l’any. L’empres, implantada a la península des de 1998, compta amb 1.200 treballadors i tres plantes de producció a Allo (Navarra), Teide (Illes Canàries) i Puigpelat (Tarragona).