19 de febrero de 2020 | Actualizado 15:41
D'esquerra a dreta: Pere Navarro (CZFB) y Fouad Brini (Tanger Med Special Agency) | CZFB

El Consorci estudia noves oportunitats de negoci a Tànger

“Hem obert converses per impulsar la cooperació entre pymes a l’àmbit de l’automoció, la logística i el transport”, assegura Navarro

Una delegació de El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha viatjat a Tànger per explorar noves oportunitats de negoci a la ciutat marroquina. El delegat especial de l’Estat en el Consorci, Pere Navarro, ha encapçalat la visita juntament a la directora general de l’entitat, Blanca Sorigué; i el director de Relacions Institucionals i Comunicació, Víctor Francos. “En tan sols dos dies, hem obert converses per impulsar la cooperació entre les pymes espanyoles i marroquines en l’àmbit de l’automoció, la logística i el transport”, ha assegurat Navarro. “Hem donat un primer pas per crear una plataforma de zones franques del Mediterrani i hem obert la possibilitat de col·laborar en l’organització d’un esdeveniment logístic”.

“Hem pogut conèixer a fons el projecte de Tanger Med i és possible que tingui una participació molt destacada en el SIL 2020”
Pere Navarro Delegat especial de l’Estat en El Consorci

Pel que fa a això, Navarro ha afegit que “hem pogut conèixer a fons el projecte de Tanger Med i és possible que tingui una participació molt destacada al SIL 2020”. El port marroquina és el que disposa actualment de més capacitat de càrrega del mediterrani i és, segons el Consorci, una potent connexió amb el comerç internacional d’Amèrica Llatina. “Per altra banda, el viatge també ha servit a El Consorci per enfortir les relacions entre les zones franques de Barcelona i Tànger, amb l’objectiu d’augmentar la influència de la zona econòmica del Mediterrani a nivell mundial i crear una xarxa de serveis logístics de major eficiència”, ha explicat l’entitat.

Concretament, El Consorci ha mantingut trobades amb la presidenta de Tanger Med, Ilham Khalil; i amb el seu director, Mehdi Tazi Riffi. A més, també s’ha reunit amb el president de l’Africa Economic Zones Organization (AEZO), Ahmed Bennis; el president de Logismed, Amine Berrada; el president del Consell de Supervisió de Tanger Med Special Agency, Fouad Brini; i amb el president de la Cambra de Comerç de la regió de Tànger-Tetuan-Al Hoceima, Omar Moro.