5 de abril de 2020 | Actualizado 17:13

El port de Barcelona atreu a professorat per a millorar el sector logístic-portuari

Se celebrarà una jornada el pròxim 1 d'abril que permetrà als docents tenir un contacte real amb el sector i intercanviar coneixements amb empreses
Autoritat Portuària de Barcelona


El grup de treball de Formació i Ocupació del consell rector per a la promoció de la comunitat portuària de Barcelona celebrarà el pròxim dia 1 d’abril una jornada de promoció de la FP Dual en l’àmbit logístic-portuari. L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar que professors que imparteixen assignatures relacionades amb les activitats del sector puguin realitzar estades en empreses. De la manera que avancen des de l’autoritat portuària, una de les finalitats del projecte és “captar talent pel sector logístic-portuari entre el professorat”.

Les estades, pensades per a professors d’universitat i institut, permetran que els docents estiguin, d’una a dues setmanes, en les empreses del sector per a conèixer el seu dia a dia i les funcions i operacions que realitzen. Des de l’autoritat portuària han destacat “que els professors obtindran uns coneixements més sòlids”. Així mateix, han remarcat que aquesta proposta també redundarà positivament en els alumnes: “Obtindran coneixements més adaptats a les necessitats reals del món empresarial”.

La jornada, que enguany celebra la seva segona edició, tindrà lloc l’1 d’abril de 2020 i estarà estructurada en dos grans eixos. El primer estarà basat en l’exposició de temàtica relacionada amb el contingut que imparteixen en les matèries acadèmiques. Es comptarà amb la participació del conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, o la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa. El segon gran bloc consistirà en la realització d’una sessió de ‘getting talent’, on professors i empreses del sector es posaran en contacte per a generar sinergies i intercanviar informació. A més de ser un punt per a desenvolupar idees i plantejar nous temes de debat, el ‘getting talent’ aspira a fomentar la col·laboració entre centres educatius i empreses.

PORTIC ENTRA A LES AULES
La plataforma tecnològica de la comunitat portuària de Barcelona (Portic) serà l’objecte d’estudi pels alumnes de l’Institut Les Salines del Prat del Llobregat (Barcelona). A partir del curs 2020-2021, els alumnes del Grau Superior dels Cursos de Comerç Internacional, Transport i Logística estudiaran l’aplicació amb l’objectiu de tenir una visió general dels actors que participen en la cadena logística portuària, així com per a comprendre els processos que es realitzen al port. A més de comptar amb un marc teòric, els estudiants realitzaran simulacions pràctiques amb la plataforma tecnològica que els permetran tenir un primer contacte amb l’entorn professional.