4 de abril de 2020 | Actualizado 17:13

El coronavirus obliga a substituir Tailàndia per Colòmbia com a destinació del port de Barcelona

L'autoritat portuària farà coincidir la seva missió empresarial amb el SIL Américas per la incertesa respecte a l'evolució de l'epidèmia
Port de Cartagena d'Índies (Colombia)

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha modificat la destinació de la seva missió empresarial de Tailàndia a Colòmbia a causa del coronavirus. Segons ha explicat, la seva decisió es deu “als últims esdeveniments a Àsia, i tenint en compte la incertesa existent respecte a la resposta que tindrà aquest viatge per a part de les empreses”. D’aquesta forma, ara la missió coincidirà amb el SIL Américas, que tindrà lloc a Barranquilla del 21 al 23 d’octubre. “No ha estat una decisió fàcil, ja que Tailàndia és un mercat molt interessant, tant per al port com per a les empreses de la comunitat portuària”, ha assegurat el complex portuari. “Prioritzem evitar posar en situació de risc a les persones que formen part d’aquests viatges empresarials”.

La missió empresarial del port de Barcelona i SIL Américas permetrà generar sinergies a les empreses

L’autoritat portuària assegura haver analitzat “detingudament” la situació actual a Àsia i ha lamentat la seva decisió. “Avui dia, l’alarma existent respecte al desenvolupament i expansió del coronavirus, així com la incertesa de l’evolució dels mercats asiàtics per aquesta causa, fa aconsellable posar sine die el viatge i concentrar els esforços en la missió de Colòmbia”, ha destacat. D’altra banda, el port ha assegurat que la coincidència de la seva missió empresarial amb el SIL Américas “facilitarà, sens dubte, una important generació de sinergies en l’àmbit logístic i de negoci”. De fet, Colòmbia ja va ser la destinació de la seva missió empresarial al 2013. “A més, suposarà també un important suport per part nostra al Consorci en la celebració d’aquest esdeveniment, com demostra la col·laboració amb el SIL Barcelona des dels seus inicis”.

Referent a això, el port ha informat que ha rebut “moltes consultes” per part d’alguns empresaris respecte a la idoneïtat de viatjar a aquest destí, encara que el port reconeix “la feina que s’està fent a Tailàndia per a contenir l’expansió del virus”. Així mateix, el complex portuari ha agraït la predisposició de les associacions i institucions tailandeses amb les quals ja havia iniciat les tasques organitzatives del viatge, així com amb l’ambaixada d’Espanya a Tailàndia, “amb la confiança que les relacions es mantinguin i el projecte es pugui reprendre en el futur”.

MISSIÓ EMPRESARIAL DE 2013
El port de Barcelona ha aprofitat per a recordar que, en la seva última missió a Colòmbia, van participar 12 empreses importadores i exportadores, així com 15 de la comunitat logística. A les jornades empresarials van assistir uns 250 empresaris a Bogotà i 120 a Cartagena d’Índies, amb un total de 334 contactes bilaterals generats, amb una mitjana de nou reunions per empresa. Així mateix, es van signar importants acords de col·laboració entre institucions i associacions. “Colòmbia és un dels socis comercials més importants per a nosaltres i un mercat en expansió”, ha recordat el port. Al 2019, el tràfic de contenidors amb els ports colombians va superar els 23.000 teus, les exportacions van créixer el 10% i les importacions el 32%. En total, el moviment de mercaderies entre tots dos destinació va sumar més de 392.000 tones, amb un increment interanual del 83%.