5 de agosto de 2020 | Actualizado 13:16

La Generalitat de Catalunya llança un pla d’ajudes dedicat al sector logístic

El suport es concreta en 7,3 milions d'euros fins a 2021 per a millorar la sostenibilitat de la logística i el transport de mercaderies
Reunió de l'última comissió del Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social | Generalitat de Catalunya

El nou pla d’acció de la Generalitat de Catalunya per a la logística i el transport de mercaderies estarà dotat de 7,3 milions d’euros repartits entre aquest exercici i el següent. La mesura persegueix cohesionar i dinamitzar el sector perquè pugui afrontar els canvis i reptes de futur, ha explicat l’Executiu català. El pla centra la seva acció en la “millora i adaptació de l’agenda verda”. Per a això, s’inclouen qüestions com “la sostenibilitat ambiental, l’eficiència en la gestió documental, l’actualització econòmica entre l’Administració i el sector, o un acord sobre l’afectació en el sector de la gestió de les infraestructures”, ha desgranat la Generalitat.

El pla “s’estructura en nou àmbits i proposa fins a 26 accions encaminades a proporcionar suport a la modernització, digitalització i enfortiment d’una activitat en la qual treballen més de 150.000 persones i representa el 13% del PIB català”. Entre altres accions, preveu un línia d’ajudes i finançament per a l’impuls de la descarbonització de flotes, ajudes a la inversió en tecnologia informàtica, formació i associacions professionals, la constitució d’una taula de treball sobre la fiscalitat del sector i plans de compensació de peatges.

La iniciativa s’ha donat a conèixer després de la reunió setmanal que celebra el president de la Generalitat, Quim Torra, amb part dels consellers en la comissió del Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social (Coreco) creada del coronavirus. En apuesta taula, participa el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el departament de la qual està directament implicat en la concepció, definició i desenvolupament del pla d’acció per al sector logístic i de transport de mercaderies anunciat.