13 de julio de 2020 | Actualizado 12:40

Catalunya ajudarà les empreses a exportar productes sanitaris vinculats a la pandèmia

Empresa i Coneixement ha impulsat a través d'Acció el Export Covid-19 Solutions per a empreses catalanes que fabriquen productes per a afrontar la crisi
Acció

El departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha impulsat, a través de l’agència Acció, el programa Export Covid-19 Solutions, amb l’objectiu d’impulsar l’exportació de productes d’empreses catalanes vinculats amb la pandèmia. En concret, el programa està dirigit a empreses que ja fabriquen productes o ofereixen aquests serveis i a les quals han reconvertit part de la seva activitat per a donar resposta a la crisi sanitària. La iniciativa es durà a terme mitjançant la xarxa de 40 oficines exteriors de comerç i inversions d’Acció en el món, encara que el Govern ha avançat que començarà amb les regions d’Amèrica Llatina i Àfrica.

En una primera fase, les oficines de Bogotà, Lima, Sao Paulo, Santiago de Xile, Buenos Aires, Johannesburg, Nairobi, Accra i Casablanca seran les primeres a donar suport a la internacionalització d’empreses catalanes productores de EPIs, sistemes de desinfecció, equipament mèdic i solucions TIC, entre altres. L’objectiu de la Generalitat és assessorar i acompanyar a les empreses en el procés d’exportació dels seus productes i serveis en un moment complex quant a les relacions comercials amb l’aparició de noves barreres a la internacionalització i amb els canvis normatius a causa de la gestió de la pandèmia.

La iniciativa començarà amb les oficines d’Acció repartides per Amèrica Llatina i Àfrica

Concretament, les oficines d’Acció ajudaran als negocis a identificar els canals d’entrada més adequats i dissenyar l’estratègia logística i de distribució necessaris per a l’enviament dels productes des de Catalunya. Així mateix, es farà costat a les empreses en àmbits com les llicències, la regulació i la normativa de cada país. “Cada projecte, que serà personalitzat, tindrà una durada aproximada de tres mesos”, han especificat des d’Empresa i Coneixement.

De manera paral·lela a la posada en marxa del programa, s’ha elaborat un catàleg digital amb els productes i serveis d’empreses catalanes per a afrontar el Covid-19, que es distribuirà per les oficines de les agències. “L’objectiu és que administracions públiques, hospitals o importadors coneguin les solucions creades a Catalunya en el marc de la pandèmia i facilitar així la seva internacionalització”, ha especificat la Generalitat.