19 de septiembre de 2020 | Actualizado 17:32

Catalunya planteja un registre digital del document de control del transport terrestre

La implantació d’aquest sistema digitalitzat permet incrementar la competitivitat i eficiència del transport per carretera
E.M.

La Generalitat de Catalunya ha plantejat la creació d’un registre electrònic del document de control obligatori per dur a terme serveis de transport terrestre de mercaderies. Es tracta d’una iniciativa que busca substituir el paper per un sistema de digitalització integral que “suposarà un increment en la competitivitat i l’eficiència” de les empreses, tal com ha assenyalat el subdirector general d’Ordinació del Transport de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Fortuny. “Hem iniciat conversacions amb el ministerio de Transportes per veure com encaixar-ho en l’àmbit estatal”, ha afegit Fortuny.

En el marc d’un webinar organitzat per l’associació de carregadors Transprime, el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, David Saldioni, també ha destacat que “no plantegem res nou, sinó que són accions que teníem previstes des d’abans de la pandèmia”. Per la seva part, la directora general de Transportes Terrestres del ministrio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, Mercedes Gómez, ha manifestat que “ara que comencem a veure més de prop la normalitat, és el moment de visualitzar de nou les línies de treball previstes o en marxa”. Així mateix, Gómez ha recordat que la digitalització de la cadena logística forma part de l’estratègia del ministeri.

“Ara que ens apropem a la normalitat, és el moment de visualitzar de nou les línies de treball previstes”
Mercedes Gómez Directora de Transportes Terrestres del ministerio de Transportes

Pel que fa referència al vector d’actuació proposat per la Generalitat, Fortuny ha explicat que “ha estat el resultat d’un grup de treball multisectorial” que ha inclòs administracions, empreses i experts. Així mateix, ha precisat que el projecte permetrà millorar l’eficiència de la inspecció i, concretament, la lluita contra el frau i les empreses bústia. Altres avantatges passen per la disposició de dades reals per a una planificació de les infraestructures, la reducció de la burocràcia, l’optimització de les operacions, la racionalització dels controls o la promoció de la intermodalitat.

“La digitalització de la documentació administrativa es presenta com a una oportunitat per desbloquejar la digitalització del conjunt de la documentació del transport”, ha subratllat el subdirector general d’Ordenació del Transport. No obstant això, aquesta digitalització no implicaria la transformació del paper a un document PDF, segons ha advertit, sinó canviar a un entorn de treball amb dades enlloc de documents. Així mateix, el registre seria compatible amb plataformes de gestió digital com el eCMR.

“A part de disposar de les dades, hem de poder utilitzar-les”
David Saldoni Director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya

Pel que fa a això, Gómez ha recordat que “tenim disponibles el marc jurídic, les eines necessàries i serveis en el mercat que faciliten el proveir de documents de control electrònics, però el seu ús és pràcticament inexistent”. En aquest sentit, des del ministeri han assenyalat que la digitalització en aquest àmbit “ha cobrat un nou protagonisme amb el coronavirus” i que és “un pont entre la crisi i la normalitat”. Per la seva part, Saldoni ha conclòs que “a part de disposar de les dades, hem de poder utilitzar-les, perquè pot ser útil per a què el sector faci una estratègia molt més eficient i eficaç”.