20 de septiembre de 2020 | Actualizado 12:19

El port de Tarragona i Renfe reprenen la ruta amb Lleida després de 20 anys d’inactivitat

El transport setmanal de faves de soja per a BonÀrea ha possibilitat el nou servei, la freqüència del qual s’incrementarà previsiblement en el mig termini
Servei ferroviari per transportar faves de soja a Lleida | Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona i Renfe Mercancías han recuperat el transport ferroviari de productes agroalimentaris amb Lleida després de més de 20 anys sense fer cap servei. Concretament, la càrrega de faves de soja amb destinació a les instal·lacions de la cadena de supermercats BonÀrea ha possibilitat el reinici de l’operativa. En aquest sentit, el servei ferroviari entre ambdues destinacions es va deixar de prestar en el passat per la proximitat entre les ubicacions, factor que en aquell moment es va considerar que li restava competitivitat respecte al camió. No obstant això, des de l’ens portuari han obert la possibilitat a què aquesta ruta es mantingui i s’incrementi en el mig termini, “gràcies als nous condicionants del mercat, la sostenibilitat i la competitivitat”.

El servei ferroviari es va deixar de prestar en el passat per la major competitivitat del transport per carretera

De moment, es preveu una freqüència setmanal d’aquest servei de transport de cereals, que disposa de 17 vagons tipus TT5 d’unes 850 tones de càrrega neta. La freqüència augmentarà “en funció de les necessitats de subministrament que plantegi el client final”, ha assenyalat l’autoritat portuària. L’enllaç ferroviari també inclou, dins del mateix paquet logístic, les maniobres necessàries per a la descàrrega i pesatge de vagons en les instal·lacions. En aquest sentit, la millora dels accessos al moll de Castella recentment completada, on el port de Tarragona acostuma a rebre els productes agroalimentaris, permetrà millorar la capacitat de càrrega de la seva infraestructura ferroviària.

El port rep productes agroalimentaris d’orígens diversos com Ucraïna, Romania, Argentina i els Estats Units, entre d’altres. Des de l’enclavament català es distribueixen cap a Catalunya, Aragó, gran part de Navarra i l’Est de Castella. Aquest tipus de mercaderies suposa un volum d’uns cinc milions de tones anuals de mitjana per al port, per a les quals les concessionaris del port de Tarragona disposa de 260.000 metres quadrats de superfície coberta per al seu emmagatzematge.