15 de agosto de 2020 | Actualizado 14:59

Ports de la Generalitat llança una campanya per atreure el turisme de proximitat

La Generalitat de Catalunya busca reactivar l’economia en els ports que gestiona destacant-les com a instal·lacions preparades, obertes i segures
Port de Blanes | Ports de la Generalitat

L’empresa pública catalana Ports de la Generalitat ha dissenyat una campanya per promocionar els ports com a espais a l’aire lliure i segurs per al turisme de proximitat. Sota l’eslògan ‘Viu els ports’, l’objectiu de la mateixa és mostrar els complexes portuaris “com a instal·lacions preparades, obertes, segures, sense massificació, idònies per a l’estiu i la tardor i amb una àmplia oferta d’activitats”, tal com ha assenyalat Ports de la Generalitat en un comunicat. En concret, la campanya engloba els 45 ports gestionats per l’Executiu català.

Pel que fa a això, Ports de la Generalitat ha establert una línia estratègica per reforçar les instal·lacions des de tres eixos fonamentals: l’impuls a les infraestructures portuàries que s’estan potenciant, modernitzant i adaptant al canvi climàtic; l’establiment de mesures econòmiques per pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària en els usuaris, gestors i agents portuaris; i la promoció per donar suport a l’activitat portuària.

Les instal·lacions gestionades per Ports de la Generalitat generen un volum de negoci proper als mil milions

D’aquesta forma, la nova campanya va destinada al mercat de proximitat i busca que la ciutadania faci activitats com llogar un vaixell, practicar activitats nàutiques, visitar la subhasta de peix o provar productes de proximitat com el peix als restaurants dels recintes portuaris. Pel que fa a això, l’activitat dels ports gestionats per la Generalitat de Catalunya, sense incloure els d’interès general de Barcelona i Tarragona, generen una facturació de 992 milions d’euros anuals i més de 9.100 llocs de treball entre directes i indirectes, segons un estudi elaborat per la Universitat de Barcelona el 2017. “Les dades posen de relleu que els ports són una indústria productiva que impulsa el desenvolupament de l’economia catalana”, han assenyalat des del Govern català. Així mateix, han recordat que l’impacte econòmic del coronavirus en els agents, gestors i usuaris ha estat el principal motiu per al llançament d’aquesta campanya per part de Ports de la Generalitat.