21 de septiembre de 2020 | Actualizado 6:09

Els preus immologístics es mantenen a Catalunya tot i el coronavirus

“Mentre la disponibilitat no augmenti, no creiem que anem a veure cap variació a la baixa”, ha valorat Gerard Plana
Forcadell

La consultora Forcadell ha constatat que els preus del mercat immologístic català no han tingut variacions significatives durant el segon trimestre de l’any, una tendència que previsiblement es mantindrà en els propers mesos. “Mentre la disponibilitat no augmenti, no creiem que anem a veure cap variació a la baixa”, ha valorat el director d’Industrial-Logística de Forcadell, Gerard Plana. El directiu ha destacat que les negociacions particulars que s’han produït en els lloguers s’han donat per superar el període de confinament “i poc més”, i que “en general l’activitat es manté i la normalitat ha tornat al immologístic”.

Per altra banda, la consultora ha constatat d’abril a maig un descens en el volum de contractació logística a Catalunya “menor de l’esperat”, donada la conjuntura de coronavirus. Amb una caiguda del 17% interanual, fins als 89.453 metres quadrat, Forcadell ha reconegut que “si bé durant el mes d’abril l’activitat es va veure reduïda dràsticament, el maig i el juny es va recuperar i el resultat ha estat, contra tot pronòstic, relativament bo”. Pel que fa a això, en el primer trimestre es van arribar als 108.929 metres quadrats de contractació, que sumats al segon resulten en 198.382 metres quadrats fins al juny.

“Veurem l’evolució en el que queda d’any, però creiem que la contractació creixerà”
Gerard Plana Director d’Industrial-Logística de Forcadell

Concretament, la segona corona de Barcelona ha tornat a ser la que ha registrat un major volum de contractació, el 53% del total, amb nou operacions i 47.640 metres quadrats. En segon lloc, es posiciona la tercera corona, amb 26.600 metres quadrats pel que fa a operacions; mentre que la primera corona ha registrat 15.213 metres quadrats en tres operacions. Pel que fa a això, Plana ha vaticinat que “veurem l’evolució en el que queda d’any, però creiem que la contractació creixerà”.

No obstant això, la disponibilitat no ha augmentat d’abril a juny, i com ha puntualitzat la consultora 34.600 metres quadrats, o el 39% del total, són naus de nova construcció. Per la seva part, l’operació mitjana s’ha situat en els 5.590 metres quadrats, en la mateixa línia del primer trimestre. No obstant això, aquesta ha estat el 17% inferior al mateix període del 2019, ja que, tot i que es va tancar el mateix número d’operacions, la superfície va ser major. “S’ha de destacar en aquest període la compra per part de Patrizia del parc de proveïdors de Seat, que ha suposat una inversió de 26 milions i demostra l’interès inversor en el mercat immologístic català”.