20 de septiembre de 2020 | Actualizado 12:19
Mercè Conesa i José Alberto Carbonell | Autoritat Portuaria de Barcelona

Barcelona aspira a recuperar part dels tràfics perduts en la segona meitat de l’any

La pandèmia ha generat un impacte sense precedents en els tràfics portuaris de Barcelona en la primera meitat de l’any, amb una caiguda del 18,8%

L’exportació de contenidors i els granels sòlids són les dues partides amb millors resultats en el port de Barcelona durant una primera meitat de l’any marcada per l’estat d’alarma i la pandèmia. Concretament, constitueixen l’excepció d’un semestre que s’ha tancat amb una caiguda a doble dígit en la resta de segments. De fet, el trànsit total s’ha desplomat el 18,8%, amb un total de 28 milions de tones canalitzades, producte de la paràlisi econòmica generada per a contenir l’emergència sanitària. Després d’aquesta etapa, l’autoritat portuària ja ha començat a identificar una recuperació de volums, que espera afermar en la segona meitat de l’any.

“A nivell de mercaderies, ja ha passat el pitjor i la tendència és a la recuperació de tràfics”, ha assegurat la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa. Pel que fa a la possibilitat rebrots, la presidenta ha afegit que “al nostre entendre, la seva gestió futura hauria de ser el menys invasiva possible en el cicle econòmic” i ha destacat que això serà “determinant” per confirmar la tendència en positiu prevista per als propers mesos, en una situació que continua qualificant com a “complexa”.

Pel que fa al moviment de contenidors plens d’exportació, el port de Barcelona ha registrat una lleugera caiguda del 2,9%, una dada que l’autoritat portuària ha valorat com a positiva donada la situació d’epidèmia global. Tot i això, en el mes de març aquest segment va aconseguir tancar en positiu, amb un augment del 8,8% interanual. Concretament, l’exportació a Àsia justifica aquests resultats, especialment per la carn de porc a la Xina, un tràfic que ha augmentat en 16.000 teus fins al juliol en comparació al mateix període del 2019. A més, una altra destinació que ha tancat en positiu ha estat Turquia, un mercat d’exportació que el 2019 es va veure afectat per la devaluació de la lira. “L’exportació és el que ens ha d’ajudar a sortir d’aquesta crisi”, ha assenyalat el director general del port de Barcelona, José Alberto Carbonell.

Pel que fa a les importacions, la caiguda del març es justifica per l’impacte de la pandèmia a Àsia, metre que el maig es deu a les seves conseqüències a Espanya. Carbonell ha afegit que la tendència a la recuperació observada el juny s’ha confirmat amb les dades disponibles del mes de juliol i ha valorat que el descens experimentat “ja ha tocat fons”. A més d’Àsia, mercat principal d’importació i exportació per al port català, l’autoritat portuària ha subratllat la importació de polímers dels Estats Units. No obstant això, el global de contenidors canalitzats en el semestre se situa en el -20,5%, amb un total d’1,3 milions de teus, degut al descens dels transbordaments.

Per altra banda, un dels tràfics més impactats del període ha estat el de vehicles, el tercer sector industrial de Catalunya, degut tant a la caiguda de les matriculacions com al tancament de les fàbriques per la pandèmia. El pitjor mes per als vehicles ha estat l’abril, amb una baixada del 84,8%, tot i que s’ha recuperat progressivament fins registrar un descens del 56,5% el juny. Finalment, pel que fa als passatgers, el tràfic de ferries també s’ha recuperat parcialment en les darreres setmanes, sobre tot amb les Illes Balears i Itàlia, amb una baixada del 61,3% fins al juny i 227.946 passatgers. A la vegada, els creuers segueixen sense arribar al port des de l’estat d’alarma, de manera que en els resultats semestrals només es comptabilitzen els de l’època pre-covid.

Així mateix, pel que fa a les dades econòmiques, l’autoritat portuària ha confirmat que es mantindran les principals inversions públiques previstes el 2020 i la quantia pressupostada de 71 milions d’euros. “Creiem que no tancarem en negatiu les xifres econòmiques d’aquest exercici, però sí amb una caiguda molt important en comparació a les xifres de l’any passat”, ha augurat Conesa. Cal recordar que, per pal·liar l’impacte del coronavirus a la comunitat portuària, el port ha portat a terme iniciatives com un pla de contingència, mesures de xoc per valor de 56 milions d’euros i un pla de recuperació.