20 de septiembre de 2020 | Actualizado 12:19

El port de Tarragona es prepara per captar tràfics cap a Europa amb el Corredor Mediterrani

Josep Maria Cruset preveu perdre una quarta part dels tràfics el 2020 per factors com el coronavirus, la reducció del carbó i el temporal Glòria
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona aspira a captar tràfics del total de 20 milions de contenidors que cada any creuen el Canal de Suez i el Canal de la Manxa des del sud-est asiàtic cap al nord d’Europa. En una entrevista a Tarragona Ràdio, el president de l’enclavament portuari, Josep Maria Cruset, ha recordat que la finalització de la nova ZAL coincidirà en el temps amb la posada en marxa del Corredor Mediterrani, previsiblement a finals del 2021. L’objectiu és connectar el port tarragoní amb els principals pols industrials d’Europa i obrir-lo a noves oportunitats logístiques i econòmiques.

En aquest sentit, Cruset ha manifestat que, en l’actualitat, aquestes mercaderies es traslladen en embarcacions fluvials al cor d’Europa i que, amb el ferrocarril, en poc més d’un dia podran estar disponibles en el mateix destí. “Ja estem redactant els projectes dels accessos exteriors en la ZAL i també estan adjudicats i començat a redactar els projectes d’obres interiors”, ha especificat Cruset. A més, ha assenyalat que, en relació a les obres del Corredor, els set anys d’endarreriment respecte al pla original han suposat anys de pèrdua d’oportunitats. “El creixement de l’àrea mediterrània hauria estat absolutament diferent”, ha valorat.

Cruset es mostra optimista pel que fa a l’interès inversor de les promotores immologístiques a la ZAL

Pel que fa a la comercialització de les parcel·les de la ZAL, el president de l’autoritat portuària ha assenyalat que “és una tasca que s’ha de fer amb absoluta discreció, perquè els diferents actors de l’àmbit logístic es vigilen entre ells”. A més, s’ha mostrat optimista en relació a l’interès inversor en aquesta superfície i ha exemplificat que, durant la pandèmia, els actors han volgut mantenir de forma telemàtica el calendari de reunions per conèixer tècnicament les condicions d’implantació. Específicament, les empreses del sector immologístic són les que estan treballant amb el port per conèixer les oportunitats que la ZAL ofereix. Cruset ha raonat que “al final, ja tenen un client finalista contractat per poder-ho fer, ja que ningú s’aventura a construir desenes de milers de metres quadrats de sostre sense client”.

En relació a les previsions de l’autoritat portuària per al present exercici, s’espera una caiguda dels tràfics del 25% en comparació a l’any anterior, que va suposar el seu segon millor resultat en una dècada. Més enllà del coronavirus, un altre motiu que justifica el descens és la reducció del tràfic de carbó amb el tancament de les centrals tèrmiques, un element que la institució portuària ja considerava en les seves previsions i que suposa una baixada aproximada del 8% del tràfic. A més, altres factors són l’incident d’IQOXE, el temporal Glòria o la bona collita de cereals en la present temporada, que resta atractiu a la seva importació.

-25% de tràfics el 2020

El port de Tarragona preveu una caiguda interanual dels tràfics del 25% per al present exercici

Finalment, en relació als creuers, Tarragona ha donat per perduda la temporada de 2020, tot i que les escales per a la segona meitat de l’any encara no estan cancel·lades. “Des d’un punt de vista legal, no es poden moure els creuers”, ha recordat Cruset. “I si es posa en marxa el sistema, s’ha de considerar un mes i mig d’arrancada”. El port aspira a recuperar aquest tràfic de cara a al proper any, amb empreses que previsiblement potenciaran l’atractiu turístic del propi creuer i reduiran les escales.