19 de septiembre de 2020 | Actualizado 17:32

El port de Tarragona renova el certificat en Gestió de Seguretat de la Informació

La instal·lació portuària compta amb la certificació ISO 27001 en Gestió de la Seguretat de la Informació des de l'any 2015
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha superat novament l’auditoria per a la certificació de compliment de la normativa ISO 27001 en Gestió de la Seguretat de la Informació. La institució ha recordat que compta amb aquest sistema des de l’any 2015. Aquest certificat acredita que l’esmentat sistema compleix els requisits en gestió d’atenció al client, usuari i àrea, gestió de projectes i gestió operativa i disseny i planificació. Això corrobora que el port de Tarragona disposa d’un nivell de seguretat de la informació que compleix els requisits en ciberseguretat com a infraestructura crítica i operador de serveis essencials, ha subratllat l’entitat.

L’Autoritat Portuària de Tarragona disposa d’una política de seguretat de la informació

La direcció de Sistemes d’Informació de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha renovat aquesta certificació amb l’objectiu de confirmar l’eficàcia del sistema en el seu conjunt en un entorn cada vegada més digital. L’entitat ha assenyalat que, en el cas d’una infraestructura clau per al territori, “és de vital importància certificar que les mesures tècniques implementades en els últims anys són eficaços per a la protecció dels actius d’informació de l’organització”. El port tarragoní ha declarat el seu compromís amb la seguretat de la informació a través de la seva política en aquest àmbit, en la qual el seu objectiu principal és garantir i protegir la confidencialitat, integritat i disponibilitat de la informació i processos que duu a terme.

Per a això, el port de Tarragona ha destacat que, en la gestió de la informació, aplica principis com promoure la seguretat de la informació a tots els membres de l’organització, dotar al port de serveis amb un alt nivell de seguretat, garantir la disponibilitat dels processos de l’àrea de tecnologies de la informació, mantenir el nivell de seguretat requerit per a garantir la continuïtat del negoci, fins i tot en situacions adverses, assegurar de forma continuada la disponibilitat, confidencialitat i integritat de la informació i prevenir i tractar els incidents de seguretat que puguin comprometre a l’organització. L’enclavament portuari ha assenyalat que busca implantar la millora contínua del compliment i l’eficàcia dels processos que conformen el Sistema Integral de Gestió de Qualitat, Medi Ambient, Seguretat de la Informació i Seguretat i Salut en el Treball.