21 de septiembre de 2020 | Actualizado 10:48

Adif finalitza les operacions per a incrementar la velocitat de la variant Vandellòs-Tarragona

Els trens poden circular a una velocitat de 200 quilòmetres per hora en el tram entre L'Ametlla de Mar i els canviadors d'ample de La Boella
Estació de L'Hospitalet de l'Infant | Adif

L’administrador d’infraestructures ferroviàries Adif ha completat les operacions per a l’augment de la velocitat màxima de la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani. Des d’avui els trens ja poden circular fins a 200 quilòmetres per hora en la totalitat del tram d’ample ibèric fins als canviadors d’ample de La Boella (Tarragona). Aquesta variant ha comptat amb una inversió pròxima als 700 milions d’euros en els 64,1 quilòmetres que té de longitud i és un de les majors fites i una peça clau en el desenvolupament de l’esmentat corredor, ha subratllat Adif.

700 milions d'euros

És la suma invertida per Adif en la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani

El gestor ferroviari ha recordat que, després de la posada en servei del nou trajecte el passat 13 de gener, es va implantar una limitació temporal de velocitat a 80 quilòmetres per hora en un tram de tres quilòmetres entre les estacions de L’Ametlla de Mar i L’Hospitalet de l’Infant, en el qual s’ha actuat en la superestructura de via i altres sistemes, com a electrificació i senyalització, per a completar l’enllaç en via doble de la nova variant amb la línia existent. Adif ha assenyalat que durant dues setmanes es van fer treballs d’anivellament de les vies i ajust de catenària fins a aconseguir el seu estat definitiu. Es va programar la circulació d’un tren auscultador del gestor ferroviari per a verificar dinàmicament l’estat i comportament d’aquestes instal·lacions des del punt de vista de la seguretat i del confort, i es va elevar la velocitat màxima fins a 160 quilòmetres hora en tot el trajecte.

Aquest nou tram s’ha mantingut posteriorment en observació constant per a analitzar el seu comportament, i el passat 26 de juliol es va realitzar una nova auscultació dinàmica de via i catenària amb resultats satisfactoris. Això ha permès suprimir la limitació temporal de velocitat de 160 quilòmetres per hora i aconseguir partir d’avui la velocitat de 200 quilòmetres per hora, ha assenyalat Adif. En el tram d’ample estàndard entre els canviadors d’ample de La Boella i Camp de Tarragona, la velocitat màxima establerta és de 160 quilòmetres per hora, a causa de la proximitat entre totes dues instal·lacions, en les quals els trens han de circular a menor velocitat, ha subratllat l’administrador d’infraestructures ferroviàries.