19 de septiembre de 2020 | Actualizado 12:19

La terminal Port Nou obté la certificació completa OEA

Està vigent des de l'1 de setembre i permetrà a la terminal de Bergé simplificar els tràmits duaners i els terminis de lliurament
Terminal Port Nou | Autoritat Portuària de Barcelona

La terminal Port Nou (Bergé) al port de Barcelona ha obtingut l’autorització completa com a Operador Econòmic Autoritzat (OEA) de simplificació duanera i protecció i seguretat, que està en vigor des de l’1 de setembre. L’empresa ha indicat que aquesta certificació “confirma la capacitat de la companyia d’aplicar les mesures de seguretat més rigoroses i eficaces en la manipulació i transport de mercaderies, la qual cosa converteix a Bergé en un operador econòmic de confiança per a les activitats logístiques i duaneres”. Entre els avantatges que ofereix aquesta modalitat d’OEA, l’operador ha destacat la simplificació de tràmits duaners i dels terminis de lliurament, major seguretat de la cadena logística i prestigi en acreditar solvència i gestió empresarial.

La certificació s’uneix a les que ja disposa el grup Bergé en altres àmbits de la cadena logística

La certificació de Port Nou, gestionada a través del departament de Duanes de Bergé, garanteix uns processos de control intern que compleixen els més alts estàndards de l’Agència Tributària, ha assenyalat el grup. Aquesta se suma a les acreditacions del mateix tipus que ja disposa en l’àmbit de representant duaner, operacions portuàries, consignacions, shipping i logística de vehicles, on va aconseguir fa tres anys la primera renovació d’aquesta certificació des de l’entrada en vigor del nou Codi Duaner de la Unió (CAU), ha destacat l’operador.

En línia amb el propi sistema de gestió de Bergé, l’àrea de duanes ha desenvolupat un mètode d’actuació basat i estructurat en els requeriments OEA, que li aporta un valor diferencial enfront dels seus competidors, ha apuntat el grup. Bergé gestiona més de 34.000 expedients a l’any en totes les duanes de la Península i és “un dels pocs representants duaners que ofereix servei de consultoria duanera i OEA i contacte diari amb l’Agència Tributària”, ha recordat la companyia.