27 de enero de 2022 | Actualizado 10:36
Imatge de l'acte de signatura del conveni | Generalitat de Catalunya

Lleida-Alguaire es converteix en el principal aeroport de formació de pilots de Catalunya

L'Aeroclub Barcelona-Sabadell utilitzarà l'hangar del Reial Aeroclub de Lleida en l'aeroport lleidatà, on disposarà de dues aeronaus

L’Aeroport de Lleida-Alguaire acollirà des d’aquest mateix mes de gener la tercera escola de pilots que instal·la la seva base a l’equipament lleidatà, el que converteix a la infraestructura com la principal de Catalunya en aquest tipus de formació. El Reial Aeroclub de Lleida i l’Aeroclub Barcelona-Sabadell van signar el passat 4 de gener un acord de col·laboració pel qual l’entitat barcelonina farà servir l’hangar que actualment utilitza el Reial Aeroclub de Lleida per basar-hi dues aeronaus i desenvolupar la seva activitat de formació. L’acte de signatura del conveni va comptar amb la presència dels presidents dels dos aeroclubs, Josep Maria Niubó (Aeroclub Barcelona-Sabadell) i Pere Joan Nogueroles (Reial Aeroclub de Lleida), i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat i president d’Aeroports de Catalunya, Isidre Gavín.

Des de l’Aeroclub Barcelona-Sabadell, que actuarà amb la seva marca comercial, Barcelona Flight School, es valora de manera molt positiva l’acord perquè “permetrà una nova expansió de les aficions aeronàutiques al territori lleidatà, tant per la vessant de la formació de nous pilots professionals com per la d’altres titulacions complementàries”. Es preveu que aquest mateix mes de gener arribin ja els primers pilots per realitzar les seves pràctiques.

Aquesta serà la tercera escola amb base a l’aeroport de Lleida-Alguaire, juntament amb BAA Training i el CESDA. A més de l’hangar d’aeronaus, les instal·lacions s’utilitzaran també com a aules de formació i de briefing per als pilots.

Des de les dues entitats implicades es veu l’aeroport com una excel·lent infraestructura per a l’exercici de les seves activitats, no només per als socis, sinó també per als seus alumnes. El reenfocament de l’activitat de l’Aeroport de Lleida-Alguaire com a plataforma industrial aeronàutica de Catalunya donant prioritat als seus usos formatius, tecnològics i industrials encaixa perfectament amb els objectius de les dues entitats.