13 de junio de 2024 | Actualizado 19:05

El port de Barcelona reconfigura el seu equip directiu

Miriam Alaminos ha estat nomenada subdirectora general d’Econòmic i Financer i José María Rovira nou director d’Operacions Marítimes
Miriam Alaminos i José María Rovira | Port de Barcelona

El port de Barcelona ha fet canvis en el seu equip directiu. D’una banda, ha nomenat Miriam Alaminos subdirectora general d’Econòmic i Financer i, de l’altra, ha creat una nova Direcció d’Operacions Marítimes, que estarà al càrrec de José María Rovira. 

Alaminos, fins ara cap de Finançament Corporatiu de l’entitat, substitueix Joaquín Asensio, qui ha estat el màxim responsable d’Econòmic i Financer durant 25 anys i inicia ara la seva jubilació parcial, segons l’Autoritat Portuària de Barcelona. Asensio exercirà de responsable dels comptes del 2018 fins que aquests siguin formulats i, posteriorment, s’encarregarà de diferents projectes estratègics del port. 

Miriam Alaminos és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona, màster en Gestió Portuària i Transport Intermodal per la Universidad Pontificia de Comillas, màster en Direcció Econòmica Financera per ESADE i ha cursat el Programa de Direcció General (PDG) per IESE. Ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria professional al departament Econòmic i Financer del port de Barcelona, a excepció d’una etapa, entre els anys 2005 i 2006, que va formar part de la Direcció d’Operacions de Finançament per Espanya i Portugal al Banc Europeu d’Inversions (Luxemburg). 

Fins a l’actualitat era la cap de Finançament Corporatiu del port i la directora general de les empreses Catalana d’Infraestructures Portuàries (CIP) i Muelles y Espacios Portuarios (MEPSA). És també consellera de la societat Terminal Intermodal de l’Empordà, on el port participa amb Cimalsa, i és membre de la majoria de comitès de direcció i comitès de finançament de les empreses participades pel port.

NOVA DIRECCIÓ D’OPERACIONS MARÍTIMES
Per la seva banda, José María Rovira, fins ara cap d’Operacions Marítimes de l’entitat, serà el nou director d’Operacions Marítimes. La direcció, que dependrà de la subdirecció General de Planificació i Explotació, ha estat creada després que Rovira i el seu equip assumissin amb èxit la gestió i l’operació 7/24 de la Torre de Control de Tràfic Marítim, una funció clau per a la gestió portuària. 

Rovira, que es va incorporar al port de Barcelona fa 12 anys, és llicenciat en Marina Civil per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i màster en Administració Marítima pel Col·legi d’Oficials de la Marina Mercant Espanyola (COMME). Entre 1985 i 1991 va exercir d’oficial de navegació en diferents tipus de naus (càrrega general, granelers i petroliers). Posteriorment, va ser funcionari de l’Administració Marítima, desenvolupant diverses responsabilitats, com ara inspector de vaixells o cap de Seguretat Marítima. L’any 2005 va exercir de capità marítim en funcions de Barcelona.