18 de abril de 2024 | Actualizado 16:29

S’inicien les obres de Pendennis a Vilanova amb una inversió de 10 milions d’euros

L'empresa britànica desenvolupa una nova àrea tècnica de la dàrsena de grans eslores en el port de Vilanova i la Geltrú
Ports de la Generalitat

L’empresa britànica Pendennis ha iniciat aquests dies les obres de la nova àrea tècnica de la dàrsena de grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú, amb l’aposta per un pla de formació dual per als joves en disciplines vinculades a aquest segment. Pendennis invertirà prop de 10 milions d’euros en les noves instal·lacions i inicialment ocuparà a 40 treballadors, una inversió amb la qual el port català i la ciutat de Vilanova es posicionaran en el mapa de la indústria de les grans eslores, expliquen des de Ports de la Generalitat.

Així mateix, es millora l’oferta de serveis als súper iots dins del Mediterrani, es dóna un gran dinamisme econòmic al territori per la pròpia instal·lació i per les sinergies que es poden crear amb altres empreses del sector, alhora que s’atorga una gran projecció internacional per a Vilanova i la costa de Barcelona, afegeixen des de l’organisme dependent de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Les obres han començat aquest mes de gener i es preveu que finalitzin a l’estiu. Ara s’està preparant l’espai per a poder realitzar la pavimentació de la zona on s’ha de situar l’àrea tècnica, d’acord amb el que preveu el Pla especial del port de Vilanova i la Geltrú. Aquest àrea tècnica disposarà de la maquinària necessària per a poder fer el manteniment de súper iots. Així, s’incorporarà un travel lift de 640 tones per a encallar els vaixells de gran eslora.

Visita de Joan Pere Gómez i Neus Lloveras a les instal·lacions de Pendennis / Ports de la Generalitat

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, acompanyats d’altres directius, han visitat aquesta setmana les instal·lacions de la companyia en Falmouth, al Regne Unit.

Joan Pere Gómez ha posat en valor la inversió que realitzarà Pendennis i s’ha referit a l’impuls que aquesta inversió suposarà per a l’ocupació: “En un vaixell poden arribar a treballar fins a 100 persones. Per això, amb l’entrada del sector de manteniment i reparació de grans eslores, crearem 40 llocs de treball a més dels directes i indirectes en el port de Vilanova, i el port continuarà sent la primera empresa de la ciutat”.

L’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, també ha valorat molt positivament l’aposta de Pendennis, que “posiciona la marina de Vilanova i la Geltrú com un referent al Mediterrani”. Lloveras ha destacat l’impuls de formació dual en diverses disciplines que suposa el projecte: “Fa molts anys que defensem l’interès d’oferir formació sobre la nàutica a la nostra ciutat, on tenim el potencial per a generar un clúster del sector nàutic. D’altra banda, ja tenim experiències excel·lents en formació dual, que orienten als estudiants cap a la inserció laboral”.