16 de abril de 2024 | Actualizado 16:51

Adif adjudica més de 80 milions d’euros per al tram català del Corredor Mediterrani

El gestor ferroviari ha adjudicat dos contractes per implementar l’ample de via internacional a diversos trams del Corredor Mediterrani a Catalunya

El consell d’administració d’Adif ha aprovat l’adjudicació de dos contractes de subministrament de materials per avançar en la implementació de l’ample estàndard al Corredor Mediterrani. Concretament, es tracta del tram que passa per Catalunya, per al qual s’han adjudicat actuacions per un import global de més de 82,5 milions d’euros. Aquesta serà cofinançada per la Unió Europea.

Per una banda, s’ha adjudicat el contracte de subministrament d’aparells de via per al tram Castellbisbal-Vila-seca per un import de 72,8 milions d’euros. “Els aparells de via són dispositius que permeten bifurcar les vies i són imprescindibles per a la correcta execució del projecte d’implementació de l’ample internacional del tram”, ha explicat Adif. S’instal·larà un tercer carril al tram i s’adaptaran les instal·lacions i diferents elements de la línia.

El contracte inclou el subministrament de dispositius interoperables d’ample convencional i internacional, “amb l’objectiu de garantir la correcta explotació d’aquest tram tant per als trens de mercaderies de les dues amplades com per al servei de viatgers”, segons ha informat la comapnyia.

El contracte s’ha dividit en tres lots: Castellbisbal-Martorell, adjudicat a l’empresa Amurrio Ferrocarril y Equipos per 23,7 milions d’euros; Martorell-Sant Vicenç de Calders, adjudicat a la companya Duro Felguera rail per 23,9 milions d’euros; i Sant Vicenç de Claders-Vila-seca, adjudicat a l’empresa Jez Sistemas Ferroviarios per 25 milions d’euros.

Per altra banda, també s’ha adjudicat el contracte de subministrament i transport de travesses per a la implementació de l’ample estàndard al tram Castellbisbal-Martorell, per un import de 9,6 milions d’euros. La Unió Temporal d’Empreses (UTE), formada per les companyies Drace Infraestructuras y Travipos, ha resultat adjudicària d’aquests treballs. Es contempla el subministrament i transport de 65.000 travesses aptes per a tres fils amb les seves sugeccions i 8.000 travesses monobloc polivalents per a tipologies de carril d’entre 54 i 60 quilograms el metre.