26 de mayo de 2024 | Actualizado 10:47
Port de Barcelona

El tràfic hortofrutícola del port de Barcelona creix el 30% el 2018

El tràfic de contenidors refrigerats ha augmentat entre el 40% i el 50% en el segment de fruites i verdures, segons xifres de l’autoritat portuària

El port de Barcelona ha tancat 2018 amb un increment del tràfic de fruita i hortalisses proper al 30% respecte a l’any anterior. “Ens hem situat com a un dels nexes continentals i mediterranis per a aquest tipus de tràfic”, ha afirmat l’autoritat portuària. Aquestes xifres s’aprecien especialment en el tràfic de contenidors refrigerats, que s’han incrementat aquest últim any el 40% en el cas de la fruita i el 50% en el dels vegetals.

En aquest sentit, el port ha anunciat que el 2019 centrarà la seva acció comercial en explicar les millores que s’estan duent a terme per incrementar la capacitat i desenvolupar els serveis específics per al sector. Entre elles, destaca la recent ampliació de 152 connexions per a contenidors reefer a l’APM Terminals Barcelona i l’ampliació de la capacitat elèctrica de la terminal. Aquestes es sumen a les inversions fetes Durant els últims anys, de manera que actualment el port disposa d’unes 2.200 connexions simultànies per a contenidors refrigeradors.

A més, l’autoritat portuària i la naviliera Grimaldi presentaran conjuntament la seva oferta logística per a productes frescos a la fira Fruit Logistica 2019, que se celebrarà a Berlin del 6 al 8 de febrer. Es tracta del tretzè any consecutiu que el port hi participa i el vuitè que comparteix stand amb la naviliera. “L’objectiu és presentar a importadors, exportadors i operadors europeus i de tot el món especialitats en fruites i verdures fresques la nostra oferta logística integrada, així com les solucions de connectivitat del sector”, ha explicat.

Barcelona ofereix actualment a importadors i exportadors línies regulars de contenidors amb els principals mercats emissors de fruita i productes frescos: Àfrica, Amèrica Central, Amèrica del Sud i, especialment, el Golf de Mèxic. Segons el port, aquest compta amb uns temps de trànsit “altament competitius” i s’ha situat com a un dels principals punts d’exportació marítima cap a mercats destacats, com ara l’Orient Mitjà i l’Extrem Orient.