20 de mayo de 2024 | Actualizado 19:16

El Servei Català de Trànsit comença una campanya de control de camions i furgonetes

Des d’avui i fins diumenge 10 de febrer, Mossos d’Esquadra i Policies Locals faran inspeccions a aquest tipus de vehicles
E.M.

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina aquesta setmana una campanya policial de control de camions i de furgonetes amb les policies de trànsit de Catalunya. Les revisions tindran lloc al llarg de tota la setmana, fins diumenge 10 de febrer, amb l’objectiu de garantir un bon estat de les condicions tècniques i de seguretat dels vehicles. La inspecció se centrarà en revisar que els camions i furgonetes en qüestió compleixen amb la normativa administrativa i disposen de tota la documentació necessària per a la seva conducció i circulació, també en el cas dels seus conductors. 

Els factors de risc que es vigilen són la velocitat, l’alcohol i drogues, les distraccions i els elements de seguretat passiva. També es tenen en compte d’altres aspectes com les característiques del vehicle (excés de pes, seguretat de la càrrega, possibles defectes tècnics), el temps de conducció i descans del conductor (tacògraf) i que la documentació del vehicle i del conductor sigui la correcta.

La darrera de campanya de controls a camions i furgonetes del Servei Català de Trànsit es va dur a terme entre el 26 de febrer i el 4 de març de l’any passat. Durant aquella setmana es van detectar 2.948 infraccions. La que comença avui és la tercera de les disset campanyes de control i vigilància previstes per al 2019. Prèviament, se n’ha fet una de control de seguretat passiva i una altra de control de distraccions.

Segons dades del SCT, l’any passat es van produir 27 accidents mortals amb furgonetes implicades en zona interurbana, sis més que durant el 2017. El nombre de víctimes mortals, però, va disminuir, passant de 13 l’any 2017 a 9 el 2018. Pel que fa a als ferits, la xifra també va decréixer, passant de 36  ferits greus fa dos anys a 31 l’any passat i de 767 ferits lleus el 2017 a 655 el 2018.